Avukatlar: Polisler infaz etti

Güncelleme Tarihi:

Avukatlar: Polisler infaz etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 01:45

Yasadışı örgüt üyelerine yönelik önceki sabah düzenlenen büyük operasyon sırasında silahların ateşlendiği tek yer Bağcılar’da 5 katlı bir binanın 1. katı oldu.

Haberin Devamı

Burada terör örgütü DHKP-C üyesi ve ‘Canlı bomba’ eylemi için hazırlık yaptığı gerekçesiyle arandığı öne sürülen 34 yaşındaki Günay Özarslan ölü olarak ele geçirildi.

Polis yaptığı açıklamada Özarslan’ın polislerin ‘Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık verdiğini, çıkan çatışmada öldüğünü söyledi. Günay Özarslan’ın avukatları ise vücudunda 15 kurşun giriş çıkışı tesbit edilen müvekkillerinin “infaz” edildiğini iddia etti. Avukat Ebru Timtik “Günay’ın kaldığı evin sahibi Gül Canpolat polislere ‘öldürmeyin, ben onu teslim olması için ikna ederim’ demiş. Polislerin önüne geçip yalvarmış. Ancak polisler odaya girip kurşun yağdırmış. Anne de olayı bana şöyle anlattı; Polisler evin kapısına geldiklerinde Günay salondaymış. Kapısı kapalıymış. Polisler silahlarla odaya girme hazırlığı yapmış. Anne de polislerin önüne geçerek yalvarmış. ‘Ne olur bir şey yapmayın, ben onu teslim olması için ikna ederim, odadan çıkartırım’ demiş. Polislerin önüne geçmiş. Ancak polisler onu dinlememiş. Odanın kapısını açıp Günay’ın üzerine kurşun yağdırmışlar” dedi. Operasyonda gözaltına alınlarla ilgili Emniyet Müdürlüğü’ne giden avukatlarından Günay Dağ da, Bağcılar’daki evi basan polisin aslında Günay Özarslan için değil Yılmaz Viraner’i yakalamak için gittiklerini söyledi. Avukat Dağ, arama tutanaklarında Günay Özaslan’ın değil Yılmaz Viraner’in adının geçtiğini belirterek, “Günay’ın öldürüldüğü ev Yılmaz Viraner’i yakalamak için basılmış. Günay ile ilgili hiç bir şey yok. Sadece orada olduğu için, yani tesadüfen. Yılmaz’ın başka bir dosyada araması varmış. Canlı bomba diye arama kararı vs hiç bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı


MERMİLER TEK YÖNLÜ


Özarslan’ın “infaz” edildiğini iddia eden Avukat Özgür Yılmaz ise “Günay’ın polislere silahla karşılık verdiği iddia ediliyor. Yanında silah olduğuna dair kanıt yok. Yanında kaldığı aile de görmemiş. Silahla karşılık verse ters yönde mermi izi olurdu. Sadece polislerin ateş ettiği yönde mermi izi var. Savunmasız bir insan infaz edildi. Delil karartmak istemeselerdi bizi çatışma yerine alırlardı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!