Avukatlar barikata takıldı

Güncelleme Tarihi:

Avukatlar barikata takıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bayrampaşa Cezaevi'ndeki İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Ferzan Çitici ile görüşmek isteyen İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Murat Çelik ve beraberindeki 6 avukat, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kaynar tarafından polis barikatında durduruldu.

Kaynar, Çelik ve diğer avukatlara, Başsavcı Ferzan Çitici'nin talimatı olmadığı sürece barikatı geçmelerine ve cezaevine girmelerineizin veremeyeceğini bildirdi.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran avukat Murat Çelik, şu an içerideki durum hakkında bir bilgilerinin olmadığını belirtti.

Bu arada, ara sokaklardan İsmetpaşa Caddesi üzerine çıkarak slogan atmak isteyen tutuklu yakınlarından 5 kadın, güvenlik kuvvetlerince gözlem altına alınarak, bindirildikleri bir polis minibüsüyle cezaevinin çevresinden uzaklaştırıldı.

Saat 07.45 sıralarında, 2 otobüs dolusu jandarma timinin de dumanların yükseldiği Bayrampaşa Cezaevi'ne giriş yaptıkları görüldü. Ayrıca, biri aynı saatlerde, diğeri de saat 08.00'de olmak üzere operasyonda kullanılacağı tahmin edilen 2 iş makinesinin, TIR'lar üzerinde Bayrampaşa Cezaevi'ne getirildikleri dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!