Eski eşinin boşanma davası avukatını öldürüp intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2019 13:34

Aksaray'da çiftçi Abdurrahman Düzgün (46), eski eşinin boşanma davası avukatı İbrahim Ergin'i (50) ofisinde göğsünden tabancayla vurarak öldürdü. Aynı silahı başına dayayıp ateşleyen Abdurrahman Düzgün, ağır yaralı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Olay, saat 12.30 sıralarında Eski Sanayi Caddesi'ndeki ofiste meydana geldi. Abdurrahman Düzgün, eski eşinin boşanma davası avukatı İbrahim Ergin'in ofisine gitti. Abdurrahman Düzgün, boşanmalarına yardımcı olduğu gerekçesiyle tepki gösterdiği Ergin'i yanında getirdiği tabancayla göğsünden vurdu.

Abdurrahman Düzgün, ardından aynı silahı başına dayayıp, ateşledi. Silah seslerini duyunca ofise koşanlar, 2 kişinin yerde kanlar içinde hareketsiz yattığını görünce polis ve sağlık ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine Aksaray Emniyet Müdürü Ali Karabağ da ekiplerle birlikte olay yerine gelip, incelemelerde bulundu. Sağlık görevlileri yaptığı kontrolde İbrahim Ergin'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Ağır yaralı olduğu anlaşılan Abdurrahman Düzgün ise ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Abdurrahman Düzgün doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Eski eşinin boşanma davası avukatını öldürüp intihar etti
'HEMŞEHRİSİYİM' DİYEREK ODASINA GİRMİŞ

Yeşiltepe beldesinde oturan Abdurrahman Düzgün'e eski eşinin 2 yıl önce boşanma davası açtığı ve 6 ay önce sonuçlanmasıyla ayrıldıkları öğrenildi.

Abdurrahman Düzgün'ün avukatlık ofisinde görevlilere, İbrahim Ergin'in memleketi Eskil ilçesinden geldiği ve hemşehrisi olduğu yalanını söyleyip görüşmek için içeri girdiği belirtildi. Ergin'e tabancayla 5 el ateş eden Abdurrahman Düzgün'ün odadan çıkıp ofisin salon bölümünde aynı silahı başına dayayarak ateşlediği öğrenildi. İbrahim Ergin'in 23 yıllık avukat olduğu ve 3 çocuğunun bulunduğu belirtildi.

BARODAN TEPKİ

Aksaray Baro Başkanı Erhan Toprak, açıklama yaparak saldırıya tepki gösterdi. Boşanma davası nedeniyle saldırının gerçekleştirildiğini kaydeden Toprak, ''Boşanma davasının karşı tarafı olan şahıs tarafından farklı bir isim bildirilmek suretiyle ofisine gelerek silahla öldürme olayı gerçekleşmiş. Şahıs, olayın sabahında, bağırıp, çağırıp evinden çıkmış. 'Hepsini öldüreceğiz' şeklinde bağırmış. Daha sonda bu acı olay gerçekleşti. Avukatlarımızın büyük bir tehlike altında olduğu ortaya çıktı. Aksaray Barosu olarak çok üzgünüz. Olayın takipçisi olacağız ve sonuna kadar takip edeceğiz'' dedi.

BAKMADAN GEÇME!