Avuçtaki çizgi derinse zeka seviyesi düşük

Güncelleme Tarihi:

Avuçtaki çizgi derinse zeka seviyesi düşük
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2001 01:52

İspanyol bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre insanın elindeki çizgiler, entelektüel kapasitenin işareti. Bilim adamları, öğrenme zorluğu olan yani IQ'su 70'in altında olan insanların el çizgilerinin daha belirgin olduğunu belirlediler.

Bugüne kadar avuçtaki çizgilerin şizofreni, şeker, otizm gibi rahatsızlıkların göstergesi olduğu yolunda iddialar ortaya atıldı ve bilim adamları, bu konuda önemli kanıtlar ortaya koydular. Machester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nün yaptığı bir araştırmada avuçtaki yatay iki çizginin kişinin şekere yakalanma olasılığı konusunda ipucu verebileceği iddia edildi.

Barcelona Üniversitesi bilim adamları ise avuçtaki izlerin ‘‘entelektüel kapasite’’yle ilgisi olduğunu öne sürüyorlar. 140 çocuğun el izlerini inceleyen bilim adamları, zeká seviyesi düşük çocukların ellerinde daha fazla düz ve zinciri andıran çizgiler bulunduğunu belirttiler. İspanyol bilim adamlarına göre anormal el çizgilerine sahip çocukların IQ'sunun düşük olma ihtimali 4 misli daha fazla. Anormal parmak izlerinin de düşük bir zekánın habercisi olabileceği belirtildi.

Uzmanlara göre avuçtaki çizgilerle zeká arasındaki bağlantı hamilelik sırasında oluşuyor. Parmak izleri, 13'üncü ve 18'inci haftada tamamlanıyor. Bu sırada beynin gelişimi de kritik bir evreden geçiyor. Bu dönemde yaşanan bir enfeksiyon ya da gıda yetersizliği, avuçtaki çizgilerin ve organların gelişimini olumsuz etkileyebiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!