Avrupa'nın para harcama lüksü kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın para harcama lüksü kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2010 15:38

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, bütçe açıklarının rekor seviyelere ulaştığı bir dönemde, Avrupalı ülkelerin daha fazla harcama yapma lüksünün kalmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Barroso aynı zamanda, Avrupa kıtasındaki ekonomik büyümenin tetiklenmesi için ülkelerin mali yapılarını sıkılaştırmalarını sağlayacak önlemlerin gerekli olduğunu da belirtti.

 

Barrosso ayrıca 27 ülkenin yer aldığı Avrupa Birliği (AB) genelinde mali sıkılaştırma için farklı önlemlerin alındığına ve halihazırda rekor düzeyde bütçe açıklarına sahip olan ülkelerin daha hızlı bir şekilde hareket ettiğine dikkat çekti.  

 

Haftasonu Kanada’da gerçekleşecek G20 zirvesi öncesinde konuşan Barrosso, “Değişikliklerin tek gecede gerçekleşmesini beklemiyoruz ama artık bütçe açıklarının daha da artmasına neden olacak harcamaların yapılmaması gerekiyor” dedi.

 

Haberin Devamı

Barrosso ek olarak, Avrupa’da şu anda uygulanan mali politikanın 2010 süresince devam edeceğini, 2011’de yumuşama olasılığının bulunduğunu da ifade etti ve “Piyasalarda Avrupa’ya yeniden güven tesis etmek için mali sıkılaştırma önlemleri alınıyor” dedi.

 

“Yatırımcıların ve tüketicilerin güvenini tazelemeden ekonomik büyümenin tetiklenmeyeceğini” söyleyen Barrosso, Avrupa’nın bu konuda G20 ülkelerine herhangi bir baskı uygulamadığına da dikkat çekti ve “Dünyanın farklı yerlerde şartlar da farklılık gösteriyor” diye konuştu.    

       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!