Avrupa'nın 5 büyük liginde hareketli bir ara transfer

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın 5 büyük liginde hareketli bir ara transfer
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2014 12:23

Avrupa'nın 5 büyük liginde hareketli bir ara transfer dönemi yaşandı.

Haberin Devamı

Real Madrid ve Manchester City gibi transfer rekortmenlerinin sessiz kaldığı ocak ayında, en yüksek transfer ücretini Manchester United ödedi.

İskoç teknik adam David Moyes yönetiminde zor günler geçiren "Kırmızı Şeytanlar", ara transfer döneminde Chelsea'den İspanyol orta saha oyuncusu Juan Mata'yı 37 milyon sterlin karşılığında kadrosuna kattı.

Manchester United'dan sonra en yüksek bonservis bedeli ödeyen takım, Paris Saint-Germain oldu. Katarlıların satın almasıyla transfer piyasasının en hareketli takımlarından biri haline gelen Fransız ekibi, Newcastle United'dan orta saha oyuncusu Yohan Cabaye'ı 25 milyon avroya transfer etti.

İngiltere'de ara transfer dönemi hareketli geçti

Kötü bir başlangıç yaparak beklenenin altında kalan Manchester United, 37 milyon sterlinlik Mata transferiyle ocak ayında kesenin ağzını açarken, Premier Lig'in şampiyonluk adaylarından Chelsea, kadrosuna 3 ismi dahil etti.

Haberin Devamı

"Maviler" en yüksek bonservis ücretini eski futbolcusu Nemanja Matic'e ödedi. Chelsea'nin kasasından 25 yaşındaki Sırp futbolcuyu Benfica'dan geri alabilmek için 21 milyon sterlin çıktı.

Chelsea, Fransız ekibi Saint-Etienne'den 19 yaşındaki savunma oyuncusu Kurt Zouma için 12 milyon sterlin ve İsviçre ekibi Basel'den 21 yaşındaki Mısırlı kanat oyuncusu Mohamed Salah için 11 milyon sterlin ödedi.

İngiltere'de şampiyonluk kovalayan Manchester City ve Liverpool'un sessiz kaldığı ara transferde, Arsenal, Rus ekibi Spartak Moskova'dan İsveçli orta saha oyuncusu Kim Kallström'ü kiraladı. Düşme hattından kurtulmak isteyen Fulham ise Yunan ekibi Olympiakos'un golcüsü Kostas Mitroglou'yu 11 milyon sterlin karşılığında transfer ederek önemli bir hamlede bulundu.

Paris Saint-Germain tek takviye yaptı

Ligue 1'in en büyük şampiyonluk adayı Paris Saint-Germain'in adı, ara transfer döneminde birçok orta saha oyuncusuyla anılırken, başkent ekibi Fransız futbolcu Yohan Cabaye'da karar kıldı.

Paris Saint-Germain, İngiltere'de Newcastle United'da forma giyen 28 yaşındaki futbolcu için 25 milyon avro ödedi.

Haberin Devamı

Ocak ayında, Ligue 1'de Paris Saint-Germain'in dışında ses getirecek transfer yapan diğer bir takım çıkmadı. Liderin en yakın takipçisi Monaco, Rus ekibi Anzhi'den Fildişi Sahilli golcü futbolcu Lacina Traore'yi 10 milyon avroya transfer ettikten sonra Everton'a kiraladı.

Bundesliga'da en yüksek ücreti Wolfsburg ödedi

Bundesliga'da ara transfer döneminde en yüksek bonservis bedeli ödeyen takım Wolfsburg oldu.

Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Wolfsburg, Chelsea'nin Belçikalı orta saha oyuncusu Kevin de Bruyne'ü 17 milyon avro karşılığında transfer ederek kadrosunu güçlendirdi.

Lig lideri Bayern Münih'in sessiz kaldığı ara transferde, Borussia Dortmund ise Sırp ekibi Partizan'dan 21 yaşındaki orta saha oyuncusu Milos Jojic'i yaklaşık 2 milyon avro bedelle renklerine bağladı.

Haberin Devamı

İspanya ve İtalya'da ara transfer dönemi

La Liga'da ara transfer dönemi geçmiş yıllara oranla daha sessiz geçti. İspanyolların dev kulüpleri Real Madrid ve Barcelona, ocak ayında kadrosuna takviye yapmadı.

Devlerin sessiz kaldığı La Liga'da, şampiyonluk adaylarından Atletico Madrid ise eski oyuncusu Diego'yu 1,5 milyon avro bedelle transfer ederek önemli bir takviye yaptı.

Serie A'da ara transfer döneminde, en yüksek bonservis bedelini Inter ödedi. Milano şehrinin mavi-siyahlı ekibi, Lazio'dan Brezilyalı orta saha Hernanes'i 15 milyon avro karşılığında transfer etti.

Massimiliano Allegri yönetiminde sezona kötü bir başlangıç yapan ve teknik direktörlük görevine Hollandalı Clarence Seedorf'u getiren Milan ise bedelsiz transferlere yöneldi.

Haberin Devamı

Milan, iki orta saha oyuncusu Japon Keisuke Honda ve Ganalı Michael Essien'i bedelsiz olarak kadrosuna kattı.

Napoli, orta saha için Verona'dan Jorginho, savunma için ise Palmeiras'tan Henrique ve Saint-Etienne'den Faouzi Ghoulam için yaklaşık 14 milyon avro bonservis bedeli öderken, Fiorentina'nın Manchester United'dan kiralık olarak aldığı Anderson transferi de dikkati çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!