Avrupa'da şimdi de Musti fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Avrupada şimdi de Musti fırtınası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Avrupa'da Tarkan'dan sonra şimdi de Mustafa Sandal fırtınası esiyor. Fransız radyo ve televizyonları ile yazılı basınında Mustafa Sandal'la ilgili röportaj, haber ve klipler yer alıyor.

Mustafa Sandal'ın Paris'te ‘‘Sony Music France’’ ile geçen şubat ayının sonunda imzaladığı anlaşma meyvelerinin vermeye başladı. Sanatçının Türkiyede hit olan ‘‘Arabası var’’ parçası ‘‘Mustafa Sandal-Araba’’ adıyla hem single, hem de CD olarak piyasaya sürüldü. Fransız radyo ve TV'lerinde sürekli çalınan CD'de Sandal'ın ‘‘Aya Benzer’’ parçası başta olmak üzere 12 şarkısı yer alıyor: Aya benzer, Araba, Bombacı, Detay, İki Tas Çorba, Kalmadı, Bir Anda, Jest Oldu, Beni Ağlatma, O Hep Bana, Suç Bende ve Bize Gidelim... Albüm, Fransa'dan sonra tüm Avrupa'da iyasaya verilecek.

Sony Müdürü Jean François, Loury Hürriyet'e yaptığı açıklamada Fransız medyasında büyük bir tanıtım kampanyası başlattıklarını ve Mustafa Sandal'la uzun sürecek bir işbirliğine girdiklerini belirterek şunları söyledi:

‘‘Sandal, sanatçı, besteci, söz yazarı, kayıtları ve sahne performansı çok iyi olan komple bir sanatçı. Sandal'ın single'ı piyasa sürülür sürülmez ilk haftada en iyi satanlar listesine girmeyi başardı. O, artık uluaslarası bir şöhret olma merdivenlerini tırmanmaya başladı.’’

Fransız medyasına Sony tarafından gönderilen tanıtım broşüründe ise Mustafa Sandal'ın şu görüşlerine yer veriliyor:

‘‘Türkiye, Avrupa ile doğu arasında köprü olan ve hem modern, hem de geleneklerini koruyan harika bir ülkedir. Doğal güzellikler ile mavi gök arasında uyumu sağlayan bir bilge gibidir. Ben Türküm, kökenlerim de Türktür; aranjmanlarım ise moderndir. Bu büyülü karışımın ülkemize özge bir şey olduğunu düşünüyorum. Şimidye kadar 650'ye yakın konser verdim, milyonlarca albümüm satıldı. Beni yıllardır destekleyen hayranlarım var, ancak Fransa'da yepyeniyim ve sıfırdan başlıyorum. Bu Allah'ın lütfu olan bir iddiadır...’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!