Avrupa’nın en büyük adliye sarayı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın en büyük adliye sarayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 00:00

Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, Adalet Bakanlığının İstanbul Avrupa yakasındaki adliye sarayı inşaatını kendilerinin üstlendiğini belirterek, Çağlayan’da Avrupa’nın "en büyük" adliye sarayını inşa edeceklerini açıkladı.

Keşif bedeli 237 milyon 960 bin YTL olan projede, adliye binası yaklaşık 60 futbol sahası büyüklüğünde olacak. 237 milyon 960 bin YTL keşif bedelli projenin Bayındırlık Bakanlığının "en büyük" keşif bedelli ihalesi olduğunu söyleyen Varlıbaş, "Binanın bir diğer özelliği Avrupa’nın en büyük metre kareye sahip adliye binası olması" dedi.

2.5 YILDA BİTECEK: Süleyman Varlıbaş, "İstanbul’un Avrupa Yakasındaki bütün adliyelerin büyük kısmı burada ve Bakırköy’de yapılan adliyede toplanacak. Artık İstanbul’un Avrupa Yakasında her yerde bir adliye teşkilatı olmayacak" dedi. Çağlayan’da yapılacak binanın inşaat alanının 343 bin metre kare olduğunu bildiren Varlıbaş, binanın 7 kat bodrum olmak üzere toplam 16 kattan oluşacağını, bazı bloklarda 20 kata kadar ulaşılabileceğini, binada 83 bin metre kare kapalı otopark bulunacağını kaydetti. Projenin yaklaşık 2.5 yıllık bir sürede tamamlanacağını kaydetti. Varlıbaş, binada en son teknolojilerin kullanılacağını, binanın içinde 62 bin metre kare su yalıtımı, 185 bin metre kare ısı yalıtımı yapılacağını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!