Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'ndan Gezi Parkı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosundan Gezi Parkı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2013 14:03

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland polisin Gezi Parkı protestolarında aşırı güç kullanımının soruşturulması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland Hürriyet'e özel açıklamalarında,  polisin aşırı güç kullanımının soruşturulması çağrısında bulundu ve sorunlara diyalog yoluyla barışçıl ve demokratik bir çerçeve içinde çözüm bulunmasını istedi.

Jagland şunları söyledi:

"Türk hükümetinin göstericilere karşı aşırı güç kullanılmış olabileceği, bu çerçevede sorumlular hakkında soruşturma açılacağı, ayrıca polisin kontrollü davranması gerektiği yolundaki açıklamalarını olumlu karşılıyorum. Bu tür suçlamalar titiz bir şekilde soruşturulmalı ve aşırı güç kullanımının gelecekte tekrarlanmaması için mümkün olan her şey yapılmalıdır.

Sokaklara bu şekilde yansıyan tepkilerin gerisinde nelerin yattığının anlaşılması, bu tür olayların tekrarını önlemek bakımından da önemlidir. Türk makamlarını  bu protestoların ardındaki nedenleri araştırmaları hususunda teşvik etmek istiyorum. Bu sorunlara diyalog yoluyla barışçıl ve demokratik bir çerçeve içinde çözüm aranmalıdır.

Haberin Devamı

Aynı zamanda TV kanallarının bu olayları yansıtmadıklarını şaşırdım. Bütün medya mecralarına durumu tam ve doğru bir şekilde aktarmaları konusunda çağrıda bulunuyorum."

SCHULZ DA UYARDI
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, resmi Twitter hesabından bir uyarı mesajı paylaştı.

Schulz yaptığı açıklamada, "Türkiye: Polisin bu kadar ağır tepki vermesi tamamıyla orantısız ve sadece protestoların genişlemesine neden olacak" dedi.

Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosundan Gezi Parkı uyarısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!