Avrupa donarken, Türkiye ısınıyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupa donarken, Türkiye ısınıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 13:59

Avrupa donarken Türkiye ısınıyor. Avrupa’da 80 kişinin ölümüne neden olan soğuk hava dalgası Türkiye’ye gelmiyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bir hafta 10 gün süreyle Türkiye’de soğuk hava dalgası beklemezken, hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece artacağını tahmin ediyor.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

 

DÜN ANTALYA VE KONYA'DA HAVA BÖYLEYDİ

 

Aysel ALP YAZIYOR

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü uzmanlarından edinilen bilgiye göre Avrupa’da etkili olan soğuk hava Türkiye’ye gelmiyor.

Ancak uzmanlar soğuk havanın 1 hafta ila 10 gün süreyle gelmeyeceğine işaret ederken, bunun ‘hiç’ gelmeyecek anlamı taşımadığını belirtiyorlar. Türkiye’de hava sıcaklıklarının bugün itibariyle mevsim normallerinde olduğunu ifade eden uzman, “Bugün itibariyle Batı illerimiz; yarın da Kuzey ve İç bölgelerde 4 ila 6derecelik sıcaklık artışları bekliyoruz. Yani Avrupa’dan soğuk hava gelmediği gibi aksine sıcaklık artışı olacak” dedi.

 

Haberin Devamı

AVRUPA DONUYOR

 

Kar yağışı ve sıfırın altına inen ısı nedeniyle sert bir kış geçiren Avrupa'nın büyük bir kısmında dondurucu hava yüzünden 80'den fazla kişi öldü.

Dondurucu hava yüzünden Polonya'da büyük bölümünü evsizlerin oluşturduğu 42 kişi yaşamını yitirdi.Yine soğuk hava yüzünden Fransa'da 2 evsizin, Ukrayna'da 27 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 33 dereceye düştüğü Almanya, Avusturya ve Finlandiya'da da meydana gelen trafik kazalarında da 13 kişi öldü.

Avrupa'nın kuzey kesiminde hava, demir ve kara ulaşımının yapılamadığı ve kar yağışının sürmesinin beklendiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!