Avni Dilligil Ödülleri dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Avni Dilligil Ödülleri dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tİyatro dünyasının en önemli ödüllerinden olan Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri'nin 22.'sinde, Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen ‘‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü'' adlı oyuna dört ödül birden verildi. Sabancı Center'da düzenlenen ödül töreninde ‘‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü'' adlı oyunla Yılmaz Erdoğan ‘‘Yılın En Başarılı Yazarı'', Metin Kalender ‘‘En Başarılı Tiyatro Müziği'', Zerrin Sümer ‘‘Yılın En Başarılı Yardımcı Kadın Oyuncusu'' ödüllerine değer görülürken oyun da ‘‘En İyi Yapım Ödülü''nü kazandı. Yılmaz Erdoğan yurtdışında olduğu için Erdoğan'ın ödülünü oyunun başrolünü üstlenen Demet Akbağ aldı.

22. Avni Dilligil Tiyatro Ödülleri'nde, Türk Tiyatrosu'nun usta ismi Müşfik Kenter ‘‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü'', Nejat Uygur ‘‘Belkıs Dilligil Onur Ödülü'', Sevinç Erbulak ‘‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu'', Mehmet Ali Kaptanlar ‘‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu'', Adnan Biricik ‘‘Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu'', Müge Gürman ‘‘Yılın En Başarılı Yönetmeni'', Şafak Sezer ‘‘İzmit Belediyesi Şehir Tiyatroları Jüri Özel Ödülü'', Ezgim Kılıç ‘‘İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları Özendirme Ödülü'', Pınar Kür ‘‘Yılın En İyi Çevirmeni'', Duygu Türkekul ‘‘Yılın Kostüm Tasarımcısı'' ödüllerini aldı.

Ünlü film yönetmeni Terry Gilliam, oyun yazarı Arnold Wesker, yönetmen ve eğitimci Terry Schreiber ve senarist Israel Horovitz de törene katılıp ödül takdim etti. Ödül töreninde Ayla Algan Yunus Emre'nin eserlerini seslendirirken, Nükhet Duru arkadaşlarıyla birlikte ‘‘Yedi Kocalı Hürmüz'' isimli oyundan, Demet Akbağ ve Gürdal Tosun da ‘‘Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?'' isimli oyundan kısa bir gösteri sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!