Avcılar'da afiş kavgası

Güncelleme Tarihi:

Avcılarda afiş kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2009 16:22

İSTANBUL Byükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, üzerinde Avcılar Belediye Başkanı ve CHP adayı Mustafa Değirmenci'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladığı afiş bulunan Avcılar Spor Kulübüne ait olan iki bilbordu söktü. Yaşanan arbedede bir kişi gözaltına alındı.

Tartışma bugün saat 02.30 sıralarında Avcılar Merkez Mahallesi'nde bulunan ‘Avcılar Spor Kulübü’ önünde meydana geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 1 vinç 12 araçla gelen zabıta ekipleri, Avcılar Spor Kulübü önündeki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlama amacıyla ‘Gönlümüzün Goncaları Gününüz Kutlu Olsun’ yazısı ile üzerinde Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin afişi olan ve ‘Hoş Geldiniz’ mesajlı iki bilbordu çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle yerinden sökerek kaldırdı.

İBB’nin aldığı söküm kararını seçimlere 3 hafta kala uygulamasına karşı çıkan CHP’liler, Avcılar Belediyesi çalışanları ve Avcılar Spor Kulübü çalışanları zabıta ekipleriyle tartıştı. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama ve Hoş Geldiniz mesajının yer aldığı bilbourdun yıkılmasının seçim öncesi sabotaj oldunu iddia eden CHP’li bir grup, zabıta ekiplerine tepki gösterdi. CHP’li grup ile zabıta ekipleri arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Yaşan kavgaya olay yerinde bulunan polis ekipleri müdahale ederek büyümesini önledi. Kavgada adı açıklanmayan bir kişi polis aracına bindirilerek gözaltına alındı.

2006'DA TEBLİGAT YAPILMIŞ

Konu ile ilgili açıklama yapan Avcılar Belediye Başkanvekili ve Avcılar Spor Kulübü Başkanı Taner Taşdelen şunları söyledi:
“Şu an Büyükşehir Belediyesi'nin bir uygulaması var. 2006’da bir tebligat yapmışlar bizden önceki yönetici arkadaşlara. İşin gerekçesi 2006’da yapılan tebligat bu şu an gördüğünüz bilbordlar çevre kirliliğiymiş. Biz de bunun ceremesini ödüyoruz. Biz bu bilbordlardan kulübe gelir sağlıyorduk. Amaç nedir bilmiyorum. Biz bunu bir şirkete kiraladık ve şirket kendisi hangi reklamın asılacağına karar veriyor.”

Bilbordlar ve zemine monte eden direkler söküdü. Başkan Değirmenci'nin Reklam afişleri di söküldükten sonra İBB’ne bağlı zabıta ekipleri ve Emniyet güçleri olay yerinden ayrıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!