Avcılar hâlâ çığ altında

Güncelleme Tarihi:

Avcılar hâlâ çığ altında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçesi'ne bağlı Ambar Köyü'nde 3 gün önce çığ altında kalan avcıların kurtarılması için sürdürülen çalışmalara, Erzurum'dan gelen 6 kişilik tim de katıldı.

2 avcının yaşamını yitirdiği, 3 avcının sağ kurtarıldığı çığda, tonlarca kar altında bulunan 4 avcıya ulaşılmaya çalışılıyor. Kurtarma çalışmalarında ikinci gün avcılardan Hasan Yıldız ile Ali Doğan'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Hasan ve Resul Doğan, Süleyman Kısacık ve Eren Somer adlı avcılara ise tüm çabalara karşın ulaşılamadı.

Ekinözü Kaymakamı Metin Kubilay, olayın meydana geldiği 2 bin 200 metre yükseklikteki Koç Dağı'nın Yılanovası kesiminde sis ve tipinin etkili olduğunu, bu nedenle kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü söyledi.

Çığ bölgesinde yapılan çalışmalar sırasında, kayıp dağcılardan Resul Doğan'a ait olduğu belirlenen av tüfeği ve vurulmuş bir tavşan bulundu. Kurtarma çalışmaları sırasında bir sağlık ekibi bekletilirken, çığ altından bugüne kadar sağ kurtulma süresinin en fazla 18 saat olduğu, bu nedenle kayıp avcıların yaşamından umut kesildi.

KÖYLÜLER YASTA

Çığ faciası, 98 haneli ve 500 nüfuslu Ambar köyünü yasa boğarken, olaydan hafif yaralı kurtulanlardan 28 yaşındaki Ökkeş Kısa, dönüş yolunda Süleyman Kısacık, Resul Doğan, Hasan Doğan ve Eren Somer'in önde gittiklerini, kendisiyle diğer 4 kişinin arkadan onları takip ettiğini belirtti. Ökkeş Kısa, şöyle dedi:

‘‘Biz yorulduğumuz için az geride kalmıştık. Aramızda 200-300 metre vardı. Tipide onları görmüyor, arada bir bağırarak haberleşiyorduk. Saate baktım 15.30'u gösteriyordu. Tam bu sırada büyük bir gürültü duyduk ve ne olduğunu anlayamadık. Kendime geldiğimde kar altındaydım. Kısa süre mücadele ettikten sonra çıkıp kurtuldum. Saat 16.00'ya geliyordu. Şeyho Çoban da kendisini kurtarmış. Tüfekle ateş edip, köyden yardım istedik. Bunun üzerine köylüler yetişip, Şıho Karaca'yı da kurtardı. 9 kişiden kurtulan 3 kişiydik. Diğerleri kar altında kaldı.’’

Arama çalışmaları güçlükle sürdürülüyor

Kahramanmaraş'ta 3 gün önce çığ altında kalan avcıların kurtarılması için arama çalışmaları sürüyor. Sis ve tipinin etkili olması nedeniyle güçlükle yürütülen arama çalışmalarına Erzurum'dan gelen 6 kişilik arama timi de katıldı. Çığ altından bugüne kadar sağ kurtulma süresinin en fazla 18 saat olduğu, bu nedenle kayıp 4 avcının yaşamından umut kesildiği açıklandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!