‘Avcı’, Çakıcı'yı kılpayı kaçırmış

Güncelleme Tarihi:

‘Avcı’, Çakıcıyı kılpayı kaçırmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Alaatin Çakıcı'nın yakalanmasıyla birlikte adı gündeme gelen Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu Amiri Emniyet Amiri Şentürk Demiral, suçluların korkulu rüyası... 'Dolandırıcılar Kralı' Selçuk Parsadan'ın, ‘‘Beni yakalayan polis, benden akıllı çıktı’’ diye övdüğü Demiral, birçok başarılı operasyona imza attı. Aralarında mafya babalarının, gözü dönmüş canilerin bulunduğu uzun bir av listesi bulunan Demiral'ın suç dünyasındaki lakabı ‘Avcı’.

Demiral'ın 1997 yılı Temmuz ayında, New York'ta Alaattin Çakıcı'nın yerini tespit ettiği, ancak Türkiye'den eksik evrak gönderildiği için yakalayamadığı ortaya çıktı. Demiral, Ankara'dan gelen istek üzerine 1997'de Emniyet Müdürü Ramazan Er tarafından Cinayet Bürosu'ndaki görevinden alınarak Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü emrine verildi. 2 Temmuz'da Pendik'e gönderilen Şentürk Demiral, ABD ile yapılan yazışmalardan olumlu sonuç gelmesi üzerine 7 Temmuz'da Ankara'ya çağırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Şentürk Demiral ile ilgili bir görev yazısı gönderildi. Yazıda, firarda olan bir kişinin yakalanması için yabancı bir ülkeye gideceği belirtiliyor, ancak ne isim ne de gidilecek ülke adı veriliyordu.

Ankara'daki hazırlıkların tamamlanmasından sonra Demiral, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli çok iyi derecede İngilizce bilen bir Emniyet Amiri ile birlikte ABD'ye hareket etti. Önce Newyork'a oradan da Long Island'a geçtiler. Gider gitmez FBI ve polisle işbirliği yapıp Çakıcı'nın yerini tesbit ettiler.

Long Island'da bir villada kalan Çakıcı'nın evini tesbit edip, kendisini de gördüler. Bunun üzerine hemen Ankara ile yazışmaya geçildi. Ankara'dan gönderilen 6 sayfalık yazı ABD polisi tarafından yetersiz bulununca Alaattin Çakıcı'nın yakalanması mümkün olmadı. Bu arada Çakıcı'nın hemen Kanada'ya geçtiği belirtilirken, Demiral da Ankara'dan gelen talimatla geri çağırıldı.

Demiral'ın, Amerika'daki görevin başarısızlıkla sonuçlanmasından sonra kendisini çağıran dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Ramazan Er'in ‘‘Başarısız olacağın göreve niye gittin?’’ sorusuna, ‘‘Ben görevimi yaptım. Bulmam gereken şahsı gördüm ve geldim’’ yanıtını verdiği öne sürüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!