Avcı başörtüsü için: Magazine varan eleştirilerin yersiz olduğu görülecek

Güncelleme Tarihi:

Avcı başörtüsü için: Magazine varan eleştirilerin yersiz olduğu görülecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 14:08

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Nabi Avcı, ortaöğretimde başörtüsü ile ilgili MHP ve CHP’den gelen eleştirileri "Sayın cumhurbaşkanı imzaladıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra bu konuda pek çoğu magazine varan eleştirilerin ne kadar yersiz temassız olduğu görülecektir" diye cevapladı.

Haberin Devamı

Bakan Nabi Avcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi karşılama salonunda yapılan ‘Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Çalıştayı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Gazetecinin ‘Yeni başörtüsü düzenlemesi ile ilgili hem MHP hem de CHP’den gelen eleştiriler var. Eleştirmelerle ilgili nasıl değerlendirme yapacaksınız? Sorusu üzerine Bakan Avcı, öncelikle medya mensubu arkadaşlarıma teşekkür ederek sözlerine başladı. Avcı, dün yapılan Medya Okuryazarlığı tanıtım toplantısına hatırlatarak “Sağ olsun bütün arkadaşlarımız o toplantıya da olağanüstü ilgi gösterdiler. Bu dersi seçmeli bir ders bu dersin seçilmesi konusunda çok ilgi gösterdiler ama nedense bu ilgi çok fazla ekranlara yansımadı. Bugünde yerel yönetimler toplantısına olağanüstü ilgi gösterdiklerini görüyorum." açıklamasında bulundu.

Sonrasında ise kendisine yöneltilen soruya cevap verdi. Avcı, "Çalıştayla ilgili olmayan konu hakkında soruya gelince ben onunla ilgili gerekli açıklamaları dün yaptım. Onlarda bugün pek çok gazetede ve televizyonda ayrıntılı biçimde yer aldı. Yönetmelik henüz yayınlanmadı. Yönetmelik yayınlandığı zaman ne kadarının haklı ne kadarının haksız olduğu burada görülecek.” şeklinde konuştu.

Avcı şöyle dedi; "İnşallah Sayın Cumhurbaşkanı'nın dönüşüyle birlikte Bakanlar Kurulu kararı olduğu için Sayın Cumhurbaşkanı'nın da imzası gerekiyor, imzaladıktan ve Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra bu konuda pek çoğu magazine varan eleştirilerin ne kadar yersiz temassız olduğu görülecektir. Onun için biraz daha sabredersek mesele biraz daha derli toplu değerlendirilebilir.”

Ortaöğretim yönetmeliğinde mi değişiklik olacak? Yoksa kılık kıyafet değişikliği ile ilgili mi olacak? Hangi konuda bir yönetmelik olacak? sorusunu ise Avcı, "Yapılan bu değişikliklerin hangi eğitim kurumlarına yönelik olduğunu yönetmelik yayınlandığı zaman göreceksiniz. Yönetmelik yayınlandıktan sonra göreceksiniz." diye cevapladı.

BAKMADAN GEÇME!