Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2004 21:03

SEYAHATTE NE OYNAYALIM

Bil Bakalım Kim?

Bil Bakalım Kim? Hepimizin bir zamanlar oynadığı sözcüklerle birini tasvir etme oyununun kutudaki versiyonu. Oyunda amaç, rakibiniz sizin kartınızdaki kişiyi bulmadan önce, onun kartındaki kişiyi bulmak.

Oyuna başlamadan önce mavi ve kırmızı oyun tahtalarını kurun, oyun kartlarını tahtadaki çerçevelere yerleştirin. Oyunu ilk kez oynayacak olanların kartlardaki yüzleri önceden incelemesinde yarar var. Her oyuncu sırası geldiğinde rakibinin kartındaki kişinin kimliğini tahmin etmek için sadece bir soru sorabilir ve sorular ‘‘evet’’, ‘‘hayır’’ şeklinde yanıtlanabilecek nitelikte olabilir. Eğer rakibinizin kartındaki kişiyi keşfettiğinizi düşünüyorsanız, hemen tahminde bulunmayın, sıranızı bekleyin. Bu arada unutmayın tahmininiz yanlış çıkarsa oyunu kaybedersiniz.

Kazandığınız her turda skor çivisini bir yan deliğe kaydırın, beş tur kazanan ilk oyuncu oyunun galibi olur.

AVARE'NİN ÖNERİSİ

Dünya Kazan Ben Kepçe 1 Irak ve Mısır

Aziz Nesin / Adam Yayınları

Türk Edebiyatı'nın usta kalemi Aziz Nesin pasaport alamaması nedeniyle ilk kez 1965 yılında yani 50 yaşındayken yurtdışına çıkabilmiş. Bir kez çıktıktan sonra da 12 yılda tam 20 ülke gezmiş. Gezdiği ülkelerle ilgili izlenimlerini, dergi ve gazetelere aktaran Nesin, ardından tüm yazılarını ‘‘Dünya Kazan Ben Kepçe’’ kitaplar dizisinde toplamaya karar vermiş. Avare'nin bu hafta okuyucularına önerdiği ilk kitap bu dizinin de ilk kitabı olan Dünya Kazan Ben Kepçe / Irak ve Mısır. Bölgenin büyük değişim geçirdiği şu günlerde geçmişi Aziz Nesin'in kıvrak ve akıcı kaleminden okumak isteyenlere...

NE OKUYALIM

CAN DÜNDAR BU KİTABI ÖNERİYOR

‘‘Son yıllarda çok seyahat ediyorum ve seyahatlerde neredeyse daima biyografiler okuyorum’’ diyen Can Dündar, insan öykülerini yanında bir yol arkadaşı gibi taşıdığını ifade ediyor. Rusya'daysa Puşkin'i, Küba'daysa Che'yi okuyan yazar, ülkeleri o coğrafyada yetişmiş insanlardan tanımaya çalışıyor. ‘‘Yolculuk bittiğinde yol arkadaşımdan ayrılırken yeni bir hayatın da kapağını kapatmış oluyorum’’ diyen Dündar, son dönemlerde John Berger'den Picasso'yu, Edward Hallett Carr'dan Dostoyevski'yi okumuş. Sırada Ferzande Kaya'nın Abdülmelik Fırat'ı var. Avare okuyucuları için ünlü ressam Leonardo Da Vinci'yi anlatan kitabı öneriyor.

Leonardo: İlk Bilgin Michael White İnkılap Yayınları

NE DİNLEYELİM

MURAT YILMAZYILDIRIM BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Düş Sokağı Sakinleri'nden biri olarak tanıdığımız ancak bugünlerde çalışmalarına yalnız devam eden Murat Yılmazyıldırım, gerek işi yüzünden, gerekse çok sevdiği için sık sık seyahat ediyor. Yolda yanına albüm almayan Yılmazyıldırım, genellikle şoförün seçtiği parçaları dinlediğini söylüyor. ‘‘Müzik dinlemektense gurbetin havasını solumayı seviyorum’’ diyen sanatçının yine de Avare okuyucuları için bir önerisi var: Bülent Ortaçgil'in Gece Yalanları adlı albümü...

Bülent Ortaçgil Gece Yalanları / Ada Müzik

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

HAYDİ YOLA ÇIKALIM

Haydi yola çıkalım deniz,

Gemiler hazır

Dalgalar emrimizde

Rüzgar bizimle beraber

Sıla içimizde, ufuklar gözlerimizde

Yolumuzun üstünde bulutlar.

Günler güvertemizde misafir;



Haydi yola çıkalım deniz

Bize göre değil bu şehir.

Şükrü Enis REGÜ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!