"ATM insan hakkıdır"

Güncelleme Tarihi:

ATM insan hakkıdır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2006 13:40

Adıyaman'ın Samsat İlçesi'nde, İlçe İnsan Hakları Kurulu vatandaşların istemleri üzerine ATM hizmetini insan hakları kapsamında değerlendirdi, ilçede ATM hizmeti verilmesi için Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulundu.

Adıyaman'ın Samsat Kaymakamlığı hizmet binasının koridoruna asılan İnsan Hakları Başvuru Kutusu'na yapılan dilekçeleri inceleyen İlçe İnsan Hakları Kurulu, 5 vatandaşın ilçedeki tek banka olan Ziraat Bankası'nın ATM hizmeti vermesini istediklerini belirledi.

Vatandaşların istemini gündemine alan ve görüşen İlçe İnsan Hakları Kurulu, ilçedeki tek banka olan Ziraat Bankası'nın Genel Müdürlüğü'ne yazı göndererek, ilçede ATM hizmeti başlatmasını istedi. İlçe İnsan Hakları Kurulu'nun da başkanı olan Kaymakam Doğan Demirdaş, konuya ilişkin açıklamasında, Ziraat Bankası'nın ilçede ATM hizmeti vermesinin önemli ve ivedi bir ihtiyaç olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Bu nedenle vatandaşların başvurularını insan hakları kapsamında ele aldıklarını kaydeden Demirdaş, şöyle konuştu:

“Samsat'ın ekonomik koşulları ve banka şubesinin ödemede bulunduğu insan sayısı ATM kurulması için yeterli. Geciken kamu hizmetinin bir insan hakkı ihlali olduğu ilkesinden hareketle vatandaşlarımızın haklı ATM taleplerini İlçe İnsan Hakları Kurulumuzda değerlendirdik. Değerlendirmemiz sonucunda yazılı başvuruda bulunarak Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nden ilçemizde ATM hizmeti vermesini istedik. Gelecek yanıtı tekrar gündemimize alıp gerekli olan çalışmayı sürdüreceğiz, vatandaşlarımızın ATM hizmetinden yararlanmasını sağlamak için çaba harcayacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!