Atlı jandarmalar iş başında

Güncelleme Tarihi:

Atlı jandarmalar iş başında
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 13, 2001 15:00

Türkiye'de ilk kez turizm bölgelerinde görev yapacak olan atlı jandarma, Belek bölgesinde 24 saat devriye gezerek turistlerin güvenliğini sağlayacak.

Haberin Devamı

Antalya Ä°l Jandarma Alay Komutanlığı bünyesine gönderilen 4 astsubaydan oluÅŸan jandarma atlı timi, Belek Jandarma Karakolu'nda düzenlenen bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Jandarma timi, cins atlarla 24 saat boyunca lüks tesislerin bulunduÄŸu 22 kilometre uzunluÄŸundaki Belek turistik bölgesinde devriye görevi yapmaya baÅŸladı.Â

Antalya İl Jandarma Alay Komutanlığı yetkilileri, jandarma atlı timlerinin İstanbul, Antalya ve Ankara il jandarma komutanlıkları emrinde turistik yerlerle mesire yerlerinde önleyici zabıta olarak göreve başladıklarını bildirdiler.  

Antalya'nın en önemli turistik merkezlerinden biri olan Belek'te göreve başlayan 4 kişilik Atlı Jandarma Timi, ormanlık alanlarda, plajların olduğu kumsallarda ve otel önlerinde 24 saat boyunca devriyegörevi yapmaya başladılar. 

Turizm sezonu sonuna kadar turistin olduğu her yerde görev yapacak olan atlı jandarmalar, olası olaylara anında müdahale edecek, turistin şikayetlerini dinleyecek ve onlara yardımcı olacak.  Yetkililer, atın gelişmiş ülkelerin birçoğu ile Avrupa ülkelerinin tamamında iç güvenlik hizmetlerinde kullanıldığına dikkati çekerek şunları söylediler: 

''Belek'te turistlerin can ve mal güvenliÄŸi ve huzur içinde tatillerini yapmaları için, atlı jandarma birliÄŸi 24 saat görevde olacaktır. Turistler, ÅŸikayetlerini 156 Jandarma Ä°mdat telefonuna yapabilecekleri gibi, bundan sonra da atlı jandarma birliklerine yapabileceklerdir. Toplumsal olaylarda atın gücü, dar sokaklarda manevra kabiliyeti ve merdiven dahil tırmanma kabiliyeti gibi özellikler ile orman suçları ve yaban hayatının korunmasına iliÅŸkin suçların önlenmesi gibi nedenlerden dolayı at, güvenlik hizmetlerinde tercih nedeni olmaktadır.''Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!