Atlasjet, G.SHDSL'e geçti

Güncelleme Tarihi:

Atlasjet, G.SHDSLe geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 10:55

Atlasjet, Arıtech'in gerçekleştirdiği projeyle, G.SHDSL (Simetrik Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) altyapısı kurdu. Yeni kurulan altyapının en büyük avantajı, Windows operasyonu için kesintisiz ve sorunsuz geçiş sağlaması ve maliyet/performans oranının diğer bağlantı tiplerine göre avantajlı olması.

Haberin Devamı

Atlasjet'te, Windows 2000 domain (etki alanı) yapısı ve sunucular firmanın büyümesine paralel olarak yetersiz kalınca, yeni bir altyapı arayışına girildi. Lisanslar güncellendi. Önceleri kiralık hatlarla yapılması düşünülen projenin, Arıtech ile görüşüldükten sonra G.SHDSL yapısında gerçekleştirilmesine karar verildi. G.SHDSL için tüm bölgeleri tek noktada bağlama gereği duyuldu.

Atlasjet, bu projeyle, personelin ihtiyaç ve sorunlarına daha çabuk ve sağlıklı yanıt verebilmeyi, büyük firmalarda olması gerektiği gibi kullanıcıları tek noktadan yönetmeyi, bölgelerin birbiriyle konuşmasını sağlayarak bilgi akışını minimum sürelerde gerçekleştirmeyi, ortak veri ortamı sağlayarak bilginin dolaysız yoldan merkezde toplanmasını ve dağıtılmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

Atlasjet'te G.SHDSL ile birlikte verilerin tek merkezde toplanması, kırtasiye, baskı, vb. maliyetleri minimum seviyelerde tutuyor. Türkiye geneline yayılmış ofislerin bilgiye hızlı ve sağlıklı ulaşması sağlanıyor. Havacılık sektöründe çok önemli bir yer tutan zaman açısından önemli bir avantaj elde ediliyor.

G.SHDSL projesinin Atlasjet müşterilerine yansıması da son derece olumlu. Sistem doğrudan firma personelinin kullanımına açık olsa da müşteri hizmetleri ve operasyon departmanları, sorun olduğu takdirde yolculara hızla bilgi verebiliyor.

Atlasjet, gelecekte Exchange Server ve SMS Server uygulamalarını da yaşama geçirmeyi planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!