Atina'da 2 kişide Batı Nil Virüsü tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Atinada 2 kişide Batı Nil Virüsü tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 23:59

Yunanistan'da, sıtma hastalığının yeniden baş göstermesi üzerine yetkili sağlık örgütlerinin alarma geçirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Sıtma hastalığının bu yıl da etkili olmasından edişe eden Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (KEELPNO) sağlık sektöründeki görevlileri bilgilendirme kampanyası başlattı.

Grip semptomlarına benzer belirtiler

KEELPNO'nun düzenlediği bilgilendirme toplantılarında konuşan AHEPA Hastanesi doktorlarından Panayotis Kollaras, sıtma hastalığının belirtilerinin grip semptomlarıyla benzerlik gösterdiğini, baş ve kas ağrısı, ishal ve titremeyle yükselen nöbet şeklinde ateşle ortaya çıktığını söyledi.
Buna benzer belirtileri olan hastaların özellikle güney Amerika ve Afrika'ya seyahat etmiş olanların vakit geçirmeden sağlık kurumlarına başvurmaları gerektiğini ifade eden Kollaras, vatandaşlardan, özellikle yaz aylarında durgun su birikintilerinden ve sineklerin yoğun bulunduğu bataklıklardan uzak durmalarını, evlerindeki pencerelerde muhakkak sineklik bulundurmalarını istedi.

Haberin Devamı

40 kişide tespit edilmişti

KEELPNO'nun verilerine göre, Yunanistan'da 2011 yılında başkent Atina'nın da içinde bulunduğu Doğu Attiki bölgesi ile Lakonia, Viotia ve Larisa bölgelerinde Güney Afrika ve Güney Amerika bölgelerine seyahat etmemiş olan 40 kişide sıtma hastalığı tespit edilmişti.
Yetkililer, Yunanistan'da sıtma hastalığının yeniden ortaya çıkmasında Güney Afrika ülkelerinden gelen çok sayıda göçmenin etkili olduğu değerlendirmesinde bulunuyor.
Diğer yandan, Yunanistan'da 2 kişide Batı Nil Virüsü tespit edildiği bildirildi.
En son Attiki bölgesinde tespit edilen Batı Nil Virüsü vakalarının yakından izlendiğini açıklayan KEELPNO, ülkede ilk defa 2010 yaz mevsiminde görülen ve 37 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Batı Nil Virüsü vakalarında artış beklendiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!