Atina’dan Davutoğlu’na ‘Eşek Adası’ yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Atina’dan Davutoğlu’na ‘Eşek Adası’ yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 00:00

Wikileaks arşivlerinde, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Bulamaç ve Eşek Adası hakkında 2009 Haziran’ında dönemin ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’e “Bu kayalıkların Kardak gibi aidiyeti şüphelidir” demesi Atina’yı kızdırdı.

Haberin Devamı

Yunan basını, habere geniş yer verirken Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras “Tek bir karış Yunan toprağının bile egemenliği hakkında hiçbir belirsizlik yoktur. Türkiye’nin görüşleri Türkiye’yi ilgilendirir” dedi.  Delavekuras DP’lilerin önceki gün Eşek Adası’na gitme girişimini şöyle değerlendirdi: “Liman Müdürlüğü yetkilileri, kendilerine gerekli belgeleri bulundurmadan Yunan egemenlik bölgesi içinde kalamayacaklarını söyledi. Hemen ayrıldılar. Türkiye, seçim öncesi dönemde bulunduğundan sorumlu ve ciddi davranmalı”.

‘Pontuslu Rum soykırımı’nı andılar

TÜRKİYE’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlanırken, Yunanistan’da sözde “Pontuslu Rum soykırımı”nı anma etkinlikleri düzenlendi.
Yunan Parlamentosu’nda 1 dakikalık saygı duruşundan sonra konuşan Parlamento Başkanı Filipoos Peçalnikos “Bu soykırım 350 binden fazla Pontuslu Rum’un hayatına maloldu” dedi. Peçalnikos “19 Mayıs bize milliyetçi ve dinci fanatizmin kin ve şiddetinin trajik sonuçlarını hatırlatıyor” diye ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!