Atina çiftlikte PKK'lı yetiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Atina çiftlikte PKKlı yetiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2002 01:55

Ankara'nın tüm dünyaya yaptığı teröre karşı topyekün mücadele çağrılarına rağmen, Türkiye karşıtı örgütlere verilen destek aşırı boyuta geldi.

İstihbarat birimlerinin yaptığı özel bir çalışma, özellikle PKK faaliyetlerinin çevre ülkeler tarafından nasıl desteklendiğini ortaya çıkardı.

YUNANİSTAN

Kamplarda bomba eğitimi alıyorlar

Yunanistan PKK'yı bir terör örgütü olarak tanımıyor ve kurduğu çiftliklerde PKK'lı militanlara eğitim veriyor. PKK, Atina Bürosu, Kürdistan Komitesi Balkanlar Temsilciliği ve Kürt Kızılayı aracılığı ile Yunanistan'daki faaliyetlerini sürdürüyor. Örgüt mensupları çeşitli takma isimler ve kimliklerle, Lavrion kampı ve yerleşim yerleri dışında bulunan özel noktalarda bomba ve patlayıcı eğitimi alıyor. Kürdistan'ın Sesi isimli bir derginin de yayınlandığı Yunanistan İran ve Ermenistan'a transit nokta özelliğini taşıyor. Rum kesiminde ise PKK faaliyetleri Kıbrıs-Kürdistan Dayanışma Komitesi tarafından yürütülüyor.

IRAK

Saddam, PKK’ya villalar verdi

Irak yönetimindeki Makhmur kampında 30 daimi olmak üzere 450-500 civarında terörist bulunuyor. Kerkük-Bağdat yolu üzerindeki Domiz kampında ise PKK üst düzey yönetiminin kaldığı villalar var. Irak'ta bulunan Türkmenlerin etkisizleştirilmesi için Bağdat ve PKK işbirliği içindeyken, PKK'lı teröristlerin eğitimlerinin bazıları Cumhuriyet muhafızları tarafından veriliyor.

İRAN

Karasesçiler’e açık destek

PKK bu ülkenin topraklarını ‘geri üs’ olarak kullanıyor. Örgütün resmi faaliyet merkezi Urumiye. Kamplarla barınma, silahlı eğitim ve lojistik faaliyetler yürütülürken, Urumiye'de örgüt evleri, irtibat büroları, teorik eğitim merkezleri, revir, eroin imalathanesi ve çeşitli iş yerleri var. İran, Hizbullah dışında islami terör örgütleri ‘Anadolu Federe İslam Devleti-Karasesçiler’ ve ‘İslami Hareket Örgütü’ne destek veriyor.

ERMENİSTAN

Türkiye’ye girişte transit noktası

PKK'nın Ermenistan faaliyetleri ‘Erivan Komitesi’ tarafından yürütülüyor. Bu ülkedeki Botan ve Riya Taze isimli yayın organları PKK doğrultusunda yayın yapıyor. Ermenistan, Rusya ve Yunanistan'dan gelen teröristlerin İran ve oradan da Türkiye'ye geçişte transit noktası. Erivan ayrıca Ermenistan yezidi vatandaşlarının PKK'ya katılmasını teşvik etmektedir.

RUSYA

3 Kürt evi ile radyoları var

PKK'nın faaliyetleri 1994'te açılan Moskova'daki Kürt Evi tarafından sürdürülüyor. Moskova kuzeyindeki Yaroslav şehri yakınlarında satın alınan köyde kurulan PKK kampında da düzenli eğitim veriliyor. Bu ülkede son olarak, Mezopotamya'nın Sesi isimli bir radyo kanalı Rusya/Samara'nın batısındaki Androsovka'dan yayına başladı. PKK ayrıca Krasnodar ve Novorosisk şehirlerinde 2 Kürt evi daha açtı.

ROMANYA

Dernekler ve 2 yayın devrede

PKK, ERNK Bükreş Bürosu, Şark İşadamları Derneği, Mezopotamya Kültür Merkezi, Kürdistan Enformasyon Merkezi aracılığı ile Romanya Balkanlar ve Avrupa arasında bir köprü vazifesi görüyor. PKK son olarak, burada mevcut anti-terör anlaşmalarına rağmen hiçbir güçlükle karşılaşmadan Mezopotamya'nın Sesi ve Kürdistan'ın Sesi isimli 2 yayın çıkarmaya başladı.

Cemil Bayık’ı Şam’da 2 doktor tedavi ediyor

SURİYE

Ekim 1998 tarihli Adana Mutabakatı ardından PKK'nın faaliyetleri azalmasına rağmen, perde arkasında terör örgütü halen çalışmalarını gizli olarak yürütüyor. Yurt içinden kaçan teröristlerin Kuzey Irak'a geçirilmesi, bazı gelir getiren işletmelerin PKK tarafından işletilmesine izin verilmesi ile birlikte ülkedeki Kürtleri örgütleyen ve PKK'lılara çatı vazifesi gören Suriye Ulusal Demokrat Birliği adlı bir parti kuruldu. PKK'nın önemli isimlerinden Cemil Bayık ise düzenli olarak Şam'a gelip buradaki evinde kalmakta ve 2 doktor tarafından tedavi edilmektedir. Aşırı sol örgütlerden olan TKP/M-L mensupları ise silah ve eğitimini Lübnan ile Suriye'den sağlamaktadır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!