Atılganlar'a şok ceza

Güncelleme Tarihi:

Atılganlara şok ceza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 02:03

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde 6 yıl önce kızı Nurgül Atılgan'ın kayınbiraderi Zeki Tekgöz'ü öldürtmekle suçlanan ANAP eski milletvekili Muzaffer Atılgan ve eşi Ayten Atılgan ile tetiği çeken Fuat Ergün 20'şer yıl, suç ortakları Mustafa Çalımlı da 10 yıl hapse mahkum edildi.

KIZLARI SUÇLADI

Nurgül Atılgan
, 6 yıl önce ailesinden gizli kafeterya işletmecisi Hanefi Tekgöz'le evlendi. Bu evliliğe tepki gösteren politikacı Muzaffer Atılgan ile eşi Ayten Atılgan, kızlarını Kuşadası'na getirdi. Ancak Nurgül Atılgan bir süre sonra tekrar eşine döndü.

Bunun ardından Muzaffer Atılgan'a ait Ayma Otel'in karşısındaki Yunus Kafeterya silahla tarandı. Olayda, Atılgan ailesinin zoraki damatları Hanefi Tekgöz'ün ağabeyi Zeki Tekgöz öldü.

Tetiği çeken Fuat Ergün ile yanında bulunan Mustafa Çalımlı yakalandı. Nurgül Atılgan, kayınbiraderini, babası ile annesinin kiralık katil tutarak öldürttüklerini söyleyince Ayten Atılgan tutuklanırken, kaçan eşi hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. Aydın Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan dava bir süre sonra güvenlik gerekçesiyle Konya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. Yargılama sürerken bir çocuk sahibi olduğu Tekgöz'den boşanıp, ailesinin yanına dönen Nurgül Atılgan, bu kez ifade değiştirerek, eşinin kendisine bilincini etkileyen ilaçlar kullandırdığını, bu yüzden söylediklerinin doğru olmadığını ileri sürdü. Yaklaşık 1 yıl tutuklu kalan Ayten Atılgan, 1997'de kefaletle serbest bırakıldı. Eşi hakkındaki gıyabi tutuklama kararı da kaldırıldı.

BERAAT BEKLİYORLARDI

Yaklaşık 6 yıldır süren dava nihayet sonuçlandı. Mahkeme, Atılgan çifti ile tetiği çeken tutuklu sanık Fuat Ergün'ü 20'şer yıl hapis cezasına mahkum etti. Suça ikinci dereceden katıldığına karar verilen Mustafa Çalımlı'ya ise 10 yıl hapis cezası verildi. Henüz yakalanamayan ve olayda silah kullandığı ileri sürülen Faruk Işık hakkındaki dava ise ayrıldı.

Eski milletvekili ve eşine cinayetten 20 yıl hapis

Kızları Nurgül Atılgan'ın kayınbiraderi Zeki Tekgöz’ü öldürtmekle suçlanan eski ANAP Milletvekili Muzaffer Atılgan ve eşi Ayten Atılgan karar üzerine şok oldular. Beraat bekleyen Atılganlar, kararı temyiz için Yargıtay'a gönderecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!