Atık piller için yönetmelik

Güncelleme Tarihi:

Atık piller için yönetmelik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çevre Bakanlığı, atık pil ve akümülatörlerin çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla, bir yönetmelik taslağı hazırladı.

Atık pil ve akümülatörlerin Türkiye'ye ithali ve serbest bölgelere girişinin yasaklanmasını öngören taslak, valiliklere, belediyelere ve toplayıcılar ile bertarafçılara bazı görev ve yükümlüler getiriyor. ‘‘Tehlikeli Pil ve Akümülatörlerin Yönetimine İlişkin Yönetmelik’’ daha az miktarlarda tehlikeli madde içeren pil ve akümülatörlerin kullanımını sağlamak, atık pil ve akümülatörlerin üretimi, ithalatı, taşınması, evsel atıklardan ayrı olarak toplanması ve uygun geri kazanımla, tesisler kurarak çevreyle uyumlu bertaraflarının sağlanmasını öngörüyor.

Kaçak avcılara jandarma baskını

KAYSERİ'nin Yeşilhisar ilçesi Sultansazlığı Kuş Cenneti'nde kaçak olarak avlandıkları öne sürülen 2 avcı, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Sultansazlığı Devetepesi mevkiinde kaçak avlanan 26 yaşındaki Durmuş Erol ile 34 yaşındaki Mustafa Erol, devriye gezen jandarma ekiplerince henüz av yapamadan yakalandı. Sanıkların üzerinden 2 av tüfeği, 41 dolu fişek ile çeşitli av malzemeleri ele geçirildi. Jandarma yetkilileri, iki avcının herhangi bir hayvanı vuramadan yakalandıklarını, Sultansazlığı'nda kontrollerin aralıksız süreceğini belirttiler. İki kafadar, Sultan Sazlığı'nda avın yasak olduğunu bilmediklerini söylediler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!