Atıf Yılmaz anısına Güllü

Güncelleme Tarihi:

Atıf Yılmaz anısına Güllü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2006 00:00

Küçük Sahne Sadri Alışık Tiyatrosu, yeni tiyatro sezonunu Atıf Yılmaz’ın anısına müzikli bir komediyle 28 Ekim’de açıyor.

 

Haberin Devamı

 

Atıf Yılmaz’ın en önemli filmlerinden olan "Güllü", 1971 yılında Atıf Yılmaz tarafından filme alınmış Türkan Şoray, Ediz Hun, Süleyman Turan, Hulusi Kentmen başlıca rolleri paylaşmışlardı. Yine Atıf Yılmaz tarafından tiyatroya uyarlanan oyunu, ünlü yönetmen Aliye Uzunatağan yönetiyor. Oyunda; Kerem Alışık, Burcu Kara, Atacan Arseven, Parkan Özturan, Ömer Duran, Hacer Özserezli, Arslan Güven ve SAKM oyuncuları rol alıyor.

Atıf Yılmaz anısına Güllü
Atıf Yılmaz anısına Güllü

30 kişilik bir kadroyla sahnelenecek olan müzikli duygusal komedide; kaza geçiren Yılmaz Hamsi köylü Güllü tarafından iyileştirilir. Birbirlerine yakınlık duyarlar ve imam nikahıyla evlenirler. İstanbul’a dönen Yılmaz ona bunun geçerli olmadığını bildiren bir mektup yollar. Namusunu temizlemek için İstanbul’a giden Güllü’yü orada birçok olay beklemektedir.

Haberin Devamı

KEREM ALIŞIK: ÜÇLEMEYİ TAMAMLIYORUZ

Oyunun başrolünü oynayan Kerem Alışık, “Küçük Sahne Sadri Alışık tiyatrosu olarak 'Güllü' bizim üçlememiz. "Ağır Roman", "Selvi Boylum Al Yazmalım"ın ardından yine bir Türk filmi olan 'Güllü'yü tiyatroya taşıyoruz. Çok heyecanlıyız. Bu oyunun en büyük özelliklerinden biri Atıf Yılmaz’ın sinema filmi senaryosunu oyun haline kendisinin getirmiş olması. Burcu ile iyi bir ikili olacağımızı düşünüyorum. Çok heyecanlıyız” dedi.

Atıf Yılmaz anısına Güllü
Atıf Yılmaz anısına Güllü

BURCU KARA: ÖNEMLİ BİR SINAV

Filmdeki Türkan Şoray'ın rolünü tiyatro sahnesine taşıyacak olan genç oyuncu Burcu Kara, “Ben de pek çok kişi gibi Yeşilçam filmlerinin sıkı bir takipçisiyim hala. Bana bu proje geldiğinde çok heyecanlandım. Atıf Yılmaz gibi değerli bir ustanın filmi ve kendisi tarafından oyunlaştırılmış olması bu projeyi benim adıma özellikli kılıyor bir kere. Güllü, bir Karadeniz kızı ve bol bol şiveli diyaloglarıma tanıklık edeceksiniz. Bu benim için önemli bir sınav” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!