Atıf Bey, fantastik bir senaryo yazmış

Güncelleme Tarihi:

Atıf Bey, fantastik bir senaryo yazmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2002 02:22

Türk sinemasının ünlü yönetmeni Atıf Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkardığı ‘‘Bir Sinemacının Anıları’’ adlı kitabında yer verdiği bir anısı Türkan Şoray'ı üzdü. Şoray, kendisiyle ilgili gerçek dışı açıklamalarda bulunduğunu söylediği Atıf Yılmaz'ın ‘‘fantastik senaryolar yazdığını’’ belirtti.

Atıf Yılmaz'ın ‘‘Bir sinemacının Anıları’’ adlı kitabındaki kendisi ile ilgili olan bölüm, Türkan Şoray’ı kızdırdı. Atıf Yılmaz, bu bölümde ünlü sanatçının araya girmesiyle askerliğinin 3 ay ertelendiğini anlatıyor:

‘‘Ben 48 yaşına kadar askere gitmemiştim. Jandarmalar, polisler peşime düştüğünde Türkan'ın (Şoray) oynadığı filmin henüz yarısındaydım. Sonradan Türkan anlattı. Bakmış ki, benim halim hal değil, bir gayret telefona sarılmış. Nereye mi? Doğru Selimiye'ye, Sıkıyönetim Komutanı ünlü Faik Türün Paşa'ya...’’

Atıf Yılmaz, anısının bundan sonraki bölümünü senaryo tekniğiyle anlatıyor ve bir yerde ‘‘Bu arada Türkan Şoray'ın saçları, Paşa'nın kulağına, yanağına dokunmaktadır’’ cümlesini kullanıyor. Bu cümle, yeni bir polemik doğmasına neden oldu.

Kendisiyle ilgili yapılan bu açıklamanın ardından görüştüğümüz Türkan Şoray, çok üzüldüğünü dile getirdi. Şoray, Faik Türün'le görüştüğünü, ama kitapta diğer anlatılanların hayal ürünü olduğunu söyledi. Şoray ‘‘Atıf Bey, fantastik senaryolarından birini daha yazmış ve başrolünde de beni oynatmış. Ama espri yapmak uğruna beni kullanmasına kırıldım’’ diye konuştu.

Atıf Yılmaz'ın kitabındaki anılar, geçtiğimiz hafta da ünlü sanatçı Vahi Öz'ün eşi Jale Öz'ü kızdırmıştı. Ünlü yönetmen, Yılmaz Güney'in Vahi Öz'den intikam almak amacıyla Jale Öz'le birlikte olduğunu yazınca, Jale Öz'den büyük tepki almıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!