Ata'yı saygıyla andık

Güncelleme Tarihi:

Atayı saygıyla andık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya, Burdur, Isparta ve Afyon, tek yürek oldu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 62'nci ölüm yıldönümünde Akdeniz'de anıldı. Anma törenlerine katılan binlerce insan ‘‘Atam izindeyiz’’ diye haykırdı.

TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ölümünün 62'nci yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Akdeniz'de de törenlerle anıldı. Antalya'daki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Ata'nın ölüm saati olan 09.05'de çalan sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Törenler, daha sonra AKM'de sürdü.

ÖĞRENCİLERDEN ORATORYO

Hızır Reis Ticaret Meslek Lisesi tarafından düzenlenen programda öğrenciler ‘‘Atatürk Oratoryosu’’nu sergilendi. Kurtuluş Savaşı yıllarının işlendiği oratoryoda, öğrencilerin performansı ayakta alkışlandı. Antalya Valisi Ertuğrul Dokuzoğlu ve protokolun hazır bulunduğu törenlere Marsilya'da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul katılamadı.

RESİMLERLE ATATÜRK

Törenlerin sona ermesinin ardından Vali Ertuğrul Dokuzoğlu, AKM fuayesindeki ‘‘Resimlerle Atatürk’’ sergisini gezdi. Büyük bir dikkatle resimleri inceleyen Vali Dokuzoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden resimlerin temin edildiği yer hakkında geniş bilgi aldı. Anma programı yine fuayede düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

BÖLGEDE ANMA PROGRAMI:

ISPARTA

Bilgisayarlı özel gösteri

Isparta'da Atatürk'ü anma etkinlikleri Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Isparta Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, askeri erkan ve öğrencilerin katıldığı törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Anma etkinlikleri Isparta Kültür Sarayı'nda devam etti. Atatürk Resimleri sergisinin açılışının yapıldığı etkinlikte, Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu öğrencileri bilgisayar gösterisi yaptı ve oratoryo seslendirdi.

BURDUR

Fotoğraflarla sergisi açıldı

10 Kasım törenleri Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Burdur Valisi Kadir Koçdemir, Belediye Başkanı Nejdet İlgün, askeri yetkililer, mülki amirler ve öğrencilerin katıldığı törende saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından anma törenine Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edildi. Atatürk Fotoğrafları sergisinin açılışının yapıldığı etkinliklerde Atatürk Düşünce Derneği Burdur Şubesi tarafından panel düzenlendi.

AFYON

Belgesel film gösterilecek

Afyon'da Kocatepe Parkı'nda yapılan törene, Vali Ahmet Özyurt, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Rıza Bülbül, Belediye Başkanı Hayrettin Barut, mülki amirler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Afyon Lisesi sergi salonunda Atatürk Resimleri sergisi açıldı. Atatürk'ü Anma Haftası süresince Eğitim Araçları Merkezi Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğü'nün işbirliğiyle okullarda Atatürk konulu belgesel film gösterilerecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!