Atatürk'e hakaret yorumu: Kaos çabası

Güncelleme Tarihi:

Atatürke hakaret yorumu: Kaos çabası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2017 21:31

Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk’e hakaret edenlere tepki göstererek “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları üzerinden bir toplumsal kaos oluşturma çalışmaları görmekteyiz. Cumhuriyet’in kurucularına öyle veya böyle dil uzatmak kimsenin haddi değildir” dedi. Yıldırım, 21 Mayıs’taki olağanüstü kongre öncesinde dün genel başkan olarak son kez katıldığı partisinin Meclis grubunda özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

ALMANYA ARTIK KARAR VERMELİ

“Türkiye- Almanya ilişkileri referandum öncesi gerilmiş, tansiyonun düşürülmesi için her iki taraftan olumlu mesajlar verilmiştir. Ancak geçen hafta, darbe girişimine dahli bulunan askerlere iltica hakkı vermesi bu noktada ilişkilerimizin tekrar gerilmesi için önemli bir gelişme olmuştur. Almanya artık karar vermek durumundadır. İlişkilerini geliştirmek istiyorsa yönünü bölücülere, FETÖ’cülere değil Türkiye’ye dönmek zorundadır.

KÖKÜNÜ KAZIMAYA KARARLIYIZ

(İngiltere ziyaretinde ABD Savunma Bakanı James Mattis’le görüşmesi) Sınırlarımızın öte yanında her türlü terör yapılanması hakkındaki hassasiyetimizi bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti öncesi anlatma fırsatı bulduk. Savunma Bakanı’nın bunun bir mecburiyet olduğunu, seçim olmadığını ifade etmesi önemlidir. Ancak neden ne olursa olsun, dostumuz ve NATO’daki müttefikimiz ABD’nin, bir terör örgütüyle bir başka terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapması kabul edilebilir değildir. Türkiye’nin güvenliğini ilgilendiren konularda teminatlar verilmezse yapacağımız şey çok açık ve nettir. Terör nereden gelirse gelsin, ister hudutlarımızın dışında ister hudutlarımızın içerisinde bu terörün kökünü kazımaya kararlıyız, gereğini yaparız.

Haberin Devamı

YARGI MERCİLERİ GEREĞİNİ YAPACAK

 (Gazeteci Oğuz Güven’in tutuklanması) Şehit düşen savcının arkasından ailesinin ve sevenlerinin, kamuoyunun acısı bu denli tazeyken yakışıksız ifade kullananlarla ilgili yargı mercileri mutlaka gereğini yapacak.

KİMSENİN HADDİ DEĞİL

(Atatürk’e yönelik hakaretler) Bir yandan yazılı, sözlü medya içinde körüklenmeye çalışılan manasız tartışmalara, öte yandan şahsı Türk milletine mal olmuş kahramanlarımıza, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları üzerinden bir toplumsal kaos oluşturma çalışmaları görmekteyiz. Cuma günü 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. İstiklal mücadelesinin başladığı Anadolu topraklarında bağımsızlık ateşinin başladığı önemli bir gündür. Bu kutlu yolculuğun sonu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Cumhuriyet’in kurucularına öyle veya böyle dil uzatmak kimsenin haddi değildir.”

BAKMADAN GEÇME!