Atatürk Üniversitesi'ne üçüncü cami

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Üniversitesine üçüncü cami
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2011 19:51

ATATÜRK Üniversitesi Kampusü içindeki üçüncü caminin temeli törenle atıldı. Üniversitenin lojmanlar ile merkezde bulunan camilerden sonra batı cepheye yaptırılacak camide 3 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Haberin Devamı

Doğudan batıya 3 kilometrelik bir alanı kapsayan Atatürk Atatürk Üniversitesi Kampusü içinde yapılacak üçüncü cami, Ata Teknokent, Yeni Yurtlar ve Güzel Sanatlar Fakültesi arasındaki 10 dönümlük arazi üzerine kurulacak. Camiden batı kampusteki fakülteler ile Tıp Fakültesi hastaneleri personeli yararlanacak. Atatürk Üniversitesi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, caminin kubbe genişliği 16 metre olacak. Yaklaşık 1500 metrekare kapalı alana sahip olacak camide 3 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Planı modern ve klasik Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapılan caminin altında kültür merkezi yer alacak. Ayrıca camide görev yapacak din görevlileri için lojman da inşa edilecek.

Atatürk Üniversitesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı tarafından yaptırılacak Batı Kampusü Camii’nin temel atma töreninde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Müftüsü Yakup Aslan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, İİBF Dekanı Prof. Dr. M. Suphi Orhan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım Canbolat, KKEF Dekanı Prof. Dr. Ali Yıldırım ve öğretim üyeleri hazır bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!