Atatürk’lü bröveye öneri bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Atatürk’lü bröveye öneri bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 00:00

Halkın yoğun isteğiyle Atatürk Kocatepe’de sembolünü yeniden KKK brövesine koyan Genelkurmay Başkanlığı, taslak bröveyi resmi sitesinde yayınladı. Yeni bröveyle ilgili görüş ve önerilerin 31 Ocak’a kadar e-posta ya da telefonla bildirilmesi istendi.

GENELKURMAY Başkanlığı, halkın yoğun talebi üzerine, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) brövesinden çıkarılan Atatürk Kocatepe’de’ sembolünü yeniden bröveye koymaya karar verdi. KKK’nın da görüşünü alarak Genelkurmay Başkanlığı’nın hazırladığı taslak bröve, eskisinden daha sade ve modern tasarlanmış ’Atatürk Kocatepe’de’ sembolüyle birlikte kamuoyunun görüşüne açıldı.

YANLIŞTAN DÖNME
/images/100/0x0/55ea7f2ef018fbb8f883ccd5


Böylece, ’Halkın Ordusu, asıl sahibi halktan gelen tepkiler üzerine’ demokrat ve katılımcı bir anlayışı benimseyerek ’Yanlış’ bulunan kararından, halkın isteği yönünde geri adım attı. Yapılan teknik çalışmanın belli bir aşamaya gelmesiyle birlikte de, kesin karar öncesinde halkın da katkısını almak üzere duyuru yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesinde dün yeni taslak bröve yayınlandı ve 31 Ocak 2006’ya kadar ilgilenenlerin görüş ve önerilerini iletmeleri istendi.

TASLAK SİTEDE

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri Birlik Sembollerinin standardizasyonuna yönelik çalışmalar kapsamında, 29 Ekim 2005’ten itibaren kullanılmaya başlanan KKK Birlik Sembolü hakkında halkın gösterdiği duyarlılık dikkate alınarak, 23 Kasım 2005’te yapılan açıklamada belirtildiği gibi, yeni bir çalışma yapıldığı anımsatıldı.

Taslak sembolde bir öncekinden farklı olarak miğferin yerinde Atatürk’ü Kocatepe sırtlarında resmeden figür yer aldı. Daha iyi bir öneri gelmezse, bu sembolün benimsenmesi ve KKK brövesi olarak kullanılması bekleniyor.

Temenni ve beklentiler dikkate alınıp hazırlandı

GENELKURMAY Başkanlığı resmi sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri Birlik Sembollerinin standardizasyonuna yönelik çalışmalar kapsamında, 29 Ekim 2005 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Birlik Sembolü hakkında halkımızın göstermiş olduğu hassasiyet dikkate alınarak, 23 Kasım 2005 tarihli açıklamada da ifade edildiği gibi yeni bir çalışma yapılmıştır.

Yüce Ulusumuzun Büyük Atatürk’e yönelik sevgi ve saygı duygularının ifadesi olarak değerlendirilen dilek, temenni ve beklentileri dikkate alınarak hazırlanan ’Kara Kuvvetleri Komutanlığı Taslak Birlik Sembolü’ kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.

Söz konusu ’Kara Kuvvetleri Komutanlığı Taslak Birlik Sembolü’ ile ilgili görüş ve önerilerin 31 Ocak 2006, saat 18.00’e kadar (gnkur@tsk.mil.tr) elektronik posta adresine veya 0 312 419 99 21 numaralı faksa gönderilmesi saygı ile duyurulur."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!