Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ödülleri

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ödülleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 16:48

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Türk diline, kültürüne ve Atatürkçü düşünceye yaptıkları katkıda bulunanlara verilen ödüller sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Türk Dil Kurumu Konferans Salonu'nda düzenlenen törende eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, emekli büyükelçi Dr. Bilal Şimşir ve müzik adamı Sezen Cumhur Önal ödüllerini Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'dan aldı.

Vefat eden Gazeteci-Yazar Recep Bilginer adına eşi Gülsen Bilginer, törene katılamayan Yazar Turgut Özakman adına da Bilgi Yayınevi'nin sahibi Ahmet Küflü'ye ödüller sunuldu.
Törende konuşan Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Sadık Tural, ödül alanları “Türk semalarında ışık saçan yıldızlar” olarak tanımladı.

Ödülün Türk diline, kültürüne ve Atatürkçü düşünceye üstün katkıda bulunan isimlere verildiğini ifade eden Tural, “Bir ülkede yasama, yürütme, yargı ve bilgi kurumları ahenkli çalışıyorsa her dört çözülür” dedi.
Ödül verilen isimlerin bu katkıyı fazlasıyla sağladıklarını belirten Tural, “Bizim semamıza yıldızlar gibi ışık getiren insanlara bu küçük gibi görünen, ancak yüreğimizi koyduğumuz onurlukları veriyoruz” diye konuştu.

“VEFA, SEMT ADI OLARAK HATIRLANIYOR”

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun da, rahatsızlığına rağmen bu anlamlı törene katıldığını söyledi.
Bir milleti millet yapan temel unsurların kültür, tarih ve dil olduğuna işaret eden Coşkun, “Bizi millet yapanların üçü bu kurumda birleşmiş. Bunlar devletin de vazgeçilmez unsurlarıdır. Böyle bir kurumda bu güzel insanları ödüllendirmenizi bu ülkenin bir insanı ve hasbelkader hükümeti temsil eden bir arkadaşınız olarak kutluyorum” dedi.
Ödül alanların uzun yıllar çalışmalarını başarıyla sürdürmesi dileğinde bulunan Coşkun, “Türk Dil Kurumu'nun lugatında vefanın açıklaması var. Ancak günümüzde vefa bir semt adı olarak hatırlanıyor. Böylesine kendi hazırladığınız lugattaki anlamı verircesine bu güzel insanları ödüllendirmeniz yetişen gençlere de örnek olacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı


Daha sonra ödülleri sunan Coşkun, Sezen Cumhur Önal'ı yıllardır tanıdığını belirterek, “Bizim gençliğimizde bir ara şuursuzca yabancı müzik hayranlığı vardı. O kadar zangıda zong müzik arasında bir baktık Türkçe sözlü şarkılar çıkmış” diyerek Önal'ı müziğe söz yazarı olarak yaptığı katkılardan dolayı kutladı.

Haberin Devamı


Törende Gülsen Bilginer de ödülü alırken vefat eden eşi Recep Bilginer'in “İnsan Kardeşim” adlı şiirini okudu. Çok duygulandığı gözlenen Bilginer, ödülü alırken gözyaşlarına hakim olamadı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!