Atatürk Havalimanı'nda kuş gribi önlemleri

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havalimanında kuş gribi önlemleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 16:28

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri, İstanbul Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, kuş gribi ile ilgili son gelişmelerden sonra mevcut planlarını güncelleştirdiklerini söyledi.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri, İstanbul Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde kuş gribinden dolayı ölüm gerçekleşmesi üzerine, bu hastalıkla ilgili bir süre önce havalimanında alınan tedbirlerin güncelleştirildiğini bildirdi.

Manyas'ta meydana gelen kuş gribi olayından sonra Atatürk Havalimanı'nda, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme biriminin koordinasyonunda gerekli planlamanın yapıldığını anlatan Müftüoğlu, daha çok dış hat yolcularına yönelik bu uygulamaların, son gelişmelerden sonra bölgeden gelen uçaklarda da yoğunlaştırıldığını kaydetti:

İstanbul Vali Yardımcısı Müftüoğlu, şunları söyledi: “Biz bu olayların Türkiye'de yeniden olabileceğini düşünerek, iç ve dış hat uçuşu yapan bütün havayollarına gerekli duyuruları yapmıştık. Bunları güncelleştirdik. Kabin görevlileri, şüpheli vakalarda kule vasıtasıyla bizi bilgilendirecek. Bizim sağlık ekiplerimiz, uçuş noktasından gelen hastanın ilk durumunu kontrol ettikten sonra gerek görüldüğünde karantina odasına, daha sonra da bu konuda Sağlık Bakanlığı ve valiliğimizce belirlenen Haseki Hastanesi'nde karantina altına alınacak. Mevcut planlarımızda bunlar vardı, bunları güncelleştirdik. Şu ana kadar alanımızda tespit edilmiş bir vaka yok. Bize, 'kuş gribi vakası ihtimali' vardır şeklinde bir ihbar da söz konusu değil.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!