Atatürk Havalimanı THY'yi üvey evlat gibi görüyor

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havalimanı THYyi üvey evlat gibi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın her yerinde ülkenin milli havayolu şirketi kendi havalimanlarında önceliklere sahiptir.

Örneğin Heathrow Havalimanı'nda her zaman bir BA yani İngiliz Hava Yolları uçağı öncelikleri kullanır.

Aynı şey Fransa'da Charles de Gaulle ya da Orly Havalimanı'nda Air France uçakları için geçerlidir.

Örneğin 10 saatlik uçuştan gelen bir BA uçağı, Heathrow Havalimanı'nda asla havada bekletilmez. Öncelikle indirilir. Bu havalimanının tüm olanaklarından BA uçakları öncelikle yararlanırlar. Kalkış için her zaman kolaylıklar sağlanır. Pist başı kuyrukları oluşturulurken BA uçakları daima önde yer alır.

Ama Atatürk Havalimanı'nda durum böyle olmuyor. THY uçaklarına öncelikler verilmiyor. Aksine bir çok yabancı havayoluna öncelikler tanıyan, kolaylıklar gösteren Atatürk Havalimanı her ne hikmetse THY'ye sıradan bir kuruluş gibi davranıyor. Amerika ya da Japonya'dan 10 satten fazla süren uçuşlardan gelen uçaklar meydan üzerinde döndürülüyor. Beklemeye alınıyor. Kalkışlardan körük tahsisine kadar bir çok konuda Atatürk Havalimanı daha doğrusu burayı yöneten Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri milli havayolu şirketimizi sık sık zor durumda bırakıyor.

Yolcular ise Atatürk Havalimanında başlarına gelen her talihsizliğin, her gecikmenin faturasını Türk Hava Yollarına çıkarıyorlar. THY ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin ayrı kuruluşlar olduğunu bilmeyenler terminal binalarında çektikleri azapların acısını bazen uçakta hosteslere söylenerek çıkarıyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!