Atatürk büstlerine saldıran zanlı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk büstlerine saldıran zanlı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 14:20

Trabzon’un Of İlçesi’nde bazı okulların ve Halk Eğitim Merkezi bahçesindeki Atatürk büstlerine yapılan saldırı olayı ile ilgili olarak 18 yaşındaki G.K. gözaltına alındı.

Haberin Devamı

29 Ekim günü İsmail Yıldırım İlkokulu, Şehit Ahmet Türkan Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu, 28 Şubat İlkokulu, Of Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Of Halk Eğitim Merkezi’nin bahçelerindeki Atatürk büstleri bazı kişi ya da kişilerce sprey boyayla çizildi, altlarına hakaret ve küfür içerikli yazılar yazıldı.

Büyük tepki gören olay sonrasında okulların güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, saldırıyı yapan yüzü maskeli ve sırt çantası olan bir kişinin kimliğini belirlemek için çalışma yaptı. Yürütülen çalışmada olayı gerçekleştirdiği tespit edilen G.K., dün akşam saatlerinde ikametinde yakalanarak gözaltına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliği, Of İlçesinde yaşanan olay sonrasında yaşanan gelişmeye ilişkin açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, "Of ilçesinde bazı eğitim kurumlarımızdaki Atatürk büstlerine ve bahçe duvarlarına yazı yazma eylemini gerçekleştirmiş olduğu şüphesiyle bir şahıs gözaltına alınmış olup, hakkında adli işlemler yürütülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Atatürk büstlerine saldıran zanlı yakalandı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!