Atatürk Arboretumu nerede? Arboretum giriş ücreti ne kadar?

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Arboretumu nerede Arboretum giriş ücreti ne kadar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 12:24

Atatürk Arboretumu, İstanbul'da doğanın keyfini yaşayabileceğiniz yerlerin başında geliyor. İki binden fazla yerli ve yabancı ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapan Atatürk Arboretumu, mevsimden bağımsız olarak büyük bir ilgi görüyor. Peki, Yılın her mevsimi farklı manzarasıyla ziyaretçilerine kapılarını açan Atatürk Arboretumu tam olarak nerede?

Haberin Devamı

1949’dan bu yana ziyaretçilerini bekleyen Atatürk Arboretumu, son yılların popüler adreslerinden biri haline geldi. Özellikle şehir yaşantısında bunalan ancak kısıtlı zamanı olanlar Atatürk Arboretumu’na giderek derin bir nefes alıyor. Kırmızı, yeşil ve sarı renklere bürünen Atatürk Arboretumu doğanın güzelliğini görüntülemek isteyen amatör fotoğrafçılar, düğün fotoğrafçıları ve reklam çekimlerinin de vazgeçilmez mekanları arasında yer alıyor.

Ağaçların içinde yapay göllerin manzarası kartpostallık görüntüler oluştururken gölün üstüne yavaşça hareket eden kuğular ise fotoğrafçıların ilgi odağı oluyor. Peki, Atatürk Arboretumu tam nerede? Atatürk Arboretumu’na nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadar?

Atatürk Arboretumu nerede?

Atatürk Arboretumu, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, Kemerburgaz-Bahçeköy yolu üzerinde, ağaç ve odunsu bitkilerin sergilendiği geniş alandır. Açık adres: Kemer Mahallesi, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, 34450 Bahçeköy / Sarıyer/Sarıyer/İstanbul

Atatürk Arboretumu giriş ücreti ne kadar?

Atatürk Arboretumu'na hafta içi öğrenciler 2 buçuk TL, yetişkinler 7 buçuk TL. Hafta sonu öğrenciler 7 buçuk TL, yetişkinler ise 20 TL'ye girebiliyor.

Atatürk Arboretumu’na nasıl gidilir?

Haberin Devamı

Atatürk Arboretum otobüs ve metro ile ulaşım: Atatürk Arboretumu’na gidişin en zahmetsiz ve kolay yolu Yeni Kapı-Hacı Osman metrosuna binip, son istasyon Hacı Osman’da inmek. Metro son durağında otobüs durağı var. Burada her 15 dakikada bir kalkan 42HM Numaralı Bahçeköy otobüslerine binin. Yaklaşık yirmi dakikalık bir seyahatten sonra Bahçeköy’de inip Kemerburgaz yolundan yaklaşık beş yüz metre kadar yürüyerek ulaşabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!