Atamaları yapılmayan öğretmen adayları yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Atamaları yapılmayan öğretmen adayları yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 18:51

ESKİŞEHİR'de atamaları yapılmayan öğretmen adayları, sloganlar atarak yürüdü, kırdıkları tebeşirleri yerlere attı.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş Sağlık İl Müdürlüğü önünden başladı. Yaklaşık 50 kişi ‘Atama hakkımız engellenemez’, ‘Köle değiliz öğretmeniz’, ‘200 bin atama istiyoruz’ ve ‘Kadrolu atama istiyoruz’ sloganları attı.

Yürüyüşe Necmiye Öz, bir yaşındaki torunu Emel Erdoğan'la birlikte katıldı. Emel bebek arabasında oturup üzerinde ‘Teyze beni de bekle birlikte atanırız’ yazılı döviz taşıdı. Anneanne Necmiye Öz, ataması yapılmayan öğretmenlere destek vermek için yürüyüşe katıldığını söyledi.

Yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı’na kadar yürüyen kalabalık adına basın açıklamasını Selçuk Kaygısız okudu. İzmir 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nden 2 yıl önce mezun olduğunu ve atama beklediğini belirten Selçuk Kaygısız şunları kaydetti:
“Bugün sendikaların açıkladığı öğretmen açığı 400 bin civarındadır ve geçtiğimiz Haziran ayında yapılan KPSS’ye 243 bin civarında öğretmen adayı girmiştir. Bu rakamlar bize her şeyi anlatırken önümüzdeki Eylül ayında Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin sözleşmeli, 5 bin kadrolu olmak üzere 15 bin öğretmen ataması yapılacağını ilan eti. Peki soruyoruz binlerce öğretmen geriye kalan binlerce öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığı ne yapacak? Sorunun cevabı basittir. Bu ataması yapılmayan öğretmenlere yıllardır yapıldığı gibi bu ene de ders ücreti karşılığı çalışan öğretmenler, vekil öğretmenler, usta öğretici, dershane öğretmeni, sözleşmeli öğretmenler gibi adlar altında güvencesiz istihdam edilmeye çalışılacak ve işsiz bırakılacaktır. Biz ücretli ve güvencesiz tüm istihdam biçimlerinin derhal kaldırılmasını istiyoruz. Bizler atanmak ve onurlu mesleğimizi yerine getirmek istiyoruz.”

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık yanlarında getirdikleri beyaz tebeşirleri kırıp yere attı. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!