Atalay, TESK'le Kürt açılımını görüştü

Güncelleme Tarihi:

Atalay, TESKle Kürt açılımını görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2009 12:01

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Bizim bu yürüttüğümüz çalışmada Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün pekiştirilmesi, kardeşliğin artırılması, güzel ülkemizde kardeşçe ve huzurlu yaşamamızın sağlanması yönündedir” dedi.

Haberin Devamı

Atalay, “Demokratik açılım” çalışmaları kapsamında, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret ederek, yaklaşık 45 dakika görüştü.

Görüşmeden sonra gazetecilere açıklama yapan Atalay, sözlerine yeni ramazan ayını tebrik ederek başladı.
“Demokratik açılım” çalışmaları kapsamında, TESK Başkanı Palandöken ve arkadaşlarını ziyaret ettiğini belirten Atalay, bu konuda yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verdiğini söyledi. Ayrıca, TESK'in de görüşlerini aldığını ifade eden Atalay, bundan sonra da görüşlerini almaya devam edeceğini kaydetti.

Esnaf ve sanatkar kesiminin, bütün toplumlarda ana gövde ve orta sınıf olduğunu anlatan Atalay, aynı zamanda toplumun değerlerini ayakta tutan önemli bir grup olduğunu söyledi. Bu özellikleri nedeniyle toplumun her köşesinde, en küçük yerleşim birimine kadar esnaf ve sanatkarların mevcut olduğunu anlatan Atalay, TESK'in çok sayıda üyesi bulunduğunu da ifade etti.

Haberin Devamı

Atalay, birlik ve bütünlüğün köşe taşı ve temelini esnaf ve sanatkarın oluşturduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim bu yürüttüğümüz çalışmada, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün pekiştirilmesi, kardeşliğin artırılması, güzel ülkemizde kardeşçe ve huzurla yaşamamızın sağlanması yönündedir. Buna dönük bir çalışmadır. Bu manada tabi konfederasyonumuzun ve bu kesimin desteği önemlidir. Kendileri ile bunları paylaştım. Bu vesile ile sayın başkan ve arkadaşları bana bu konuda desteklerini ve görüşlerini ifade ettiler.”

ESNAFIN SORUNLARI

Bakan Atalay, görüşmede esnaf ve sanatkarların bazı sorunlarını da dinlediğini, gerekli notları aldığını ve bunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e ileteceği sözünü verdiğini bildirdi.
İçişleri Bakanı Atalay, TESK'e gelişinde, girişte bulunan salonundaki, Atatürk Fotoğrafları sergisini de gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!