Ata sevgisi sokaklara sığmadı

Güncelleme Tarihi:

Ata sevgisi sokaklara sığmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1997 00:00

Haberin Devamı

Modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 59'uncu yıldönümünde sevgiyle ve özlemle anıldı. Atatürk'ün hatırasına ve devrimlerine sahip çıkan halk, ulu önder için bir kez daha sokaklara döküldü. İlginç insan manzaralarına rastlanan 10 Kasım'da kimi meydanlara, Atatürk anıtlarının çevresine koştu, kimi de evinin balkonundan kutlamalara gidenlere sevgi gösterilerinde bulundu.

ABD’li kızlar Anıtkabir'de

Anıtkabir’deki törene katılanlar arasında Valeria ve Claudia adında iki Amerikalı kız da bulunuyordu.

Balkondan destek verdi

Türkiye'nin dört bir yanından gelen yurttaş ve kitle örgütlerinin Anıtkabir'e çeşitli yönlerden yürümesine, Başkentliler evlerinin pencere ve balkonlarından destek verdi. Yurttaşlardan biri de, başında bigudileri, elinde Atatürk resmiyle el salladı.

The Marmara'nın geleneği

The Marmara Oteli personeli de her yıl olduğu gibi saat 09.05'de, otel binası önünde toplanarak Atatürk'ü andı. Aralarında mutfaklarından çıkan aşçıların da bulunduğu otel personeli, yarıya indirilen bayrakların altında toplandı. Otelin Genel Müdür Yardımcısı Cem Gündeş, personelle birlikte bina önüne çıkarak Atatürk'ü anmayı 5 yıldan beri gelenek haline getirdiklerini söyledi. Otelden çıkan turistler de Atatürk'ü anma törenlerini ilgiyle izlediler, bazıları da saygı duruşuna katıldılar.

Hürriyet'in fotoğrafı

Dün 7'den 70'e tüm ülke Atatürk'ü bir kez daha minnetle andı. Kimi Atatürk anıtlarına çiçek koydu, kimi sevgisini başka türlü gösterdi. Eski bir asker olan Cemil Erporlak da, geçen yıl Hürriyet'in birinci sayfasında yayınlanan bir Atatürk fotoğrafıyla, saygı duruşunda bulundu. Taksim Meydanı'nda saat 09.05'de, sirenlerin çalmaya başlamasıyla, simitçilerden polislere, şoförlerden çiçekçilere kadar herkes saygı duruşunda bulundu.

Gözyaşları sel oldu

İstanbul Taksim Meydanı'nda yurttaşlar, kendilerine bağımsız, özgür, modern bir ülke bırakan Atatürk'e sevgi, saygı ve minnettarlıklarını, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak ve birer demet çiçek sunarak gösterdiler. Tören sırasında, İstanbullulardan bazıları gözyaşlarını tutamadılar. Ayten Ardal ile Hanife Tanrıkulu'nun gözyaşları, ellerinde tuttukları Atatürk fotoğrafının üzerine damlıyordu.

RP’yeşil çelenk

RP'li Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak, Atatürk karşıtlığını askerlerle çatışma boyutlarına vardırırken, ilginç uygulamalarıyla da dikkat çekiyor. Dünkü törenlerde Atatürk anıtına koyulan, yeşil renkli çelenk de bunlardan biri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!