Ata’nın bakış açısıyla görevi devralıyorum

Güncelleme Tarihi:

Ata’nın bakış açısıyla görevi devralıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 00:00

Mehmet Ali Şahin, TBMM Başkanlığı görevini Köksal Toptan’dan devraldı.

Şahin “ Meclis Başkanlığı yapacak kişi her kim olursa olsun ilk Meclis Başkanı’nın bakış açısıyla, heyecanıyla bu görevi yaparsa milletimize tam layık olur” dedi.


MECLİS Başkanlığı’nı dün Köksal Toptan’dan devralan Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişikliğinde kendisine görev düşeceğine inandığını ve elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi. Toptan’ın iki yıllık görev süresinin dün sona ermesi üzerine Meclis Başkanlığı makamında devir teslim töreni yapıldı. Toptan, “Değerli arkadaşım” dediği Şahin’in kendi döneminden çok daha başarılı hizmetler yapacağına inandığını söyledi.

Huzurluyum

Toptan, “Gerçekten de çok büyük huzur duyuyorum. Bu makamlarda hiç kimse sonuna kadar kalamaz. Sadece demokrasilerde makamlar, mevkiler, iktidarlar kansız, kavgasız dövüşsüz el değiştirir. Onun için demokrasi en önemli değer. Çok önemli bir makam, dostluk içinde, kardeşlik içinde el değiştiriyor. Ne kadar dönüp dolaşsak da çıkış yolunun demokrasi olduğu konusunda milletimizin hiçbir ferdinin hiçbir aykırı düşüncesi yok” dedi. Toptan, “En önemli imzalarımdan birini atıyorum” diyerek Şahin’e mazbatasını verdi. Toptan, “Hayırlı olsun, Allah utandırmasın” dedi.

Çözüm Meclis’te

Meclis’in 24’üncü başkanı olan Şahin, “Bu bir nöbet, bir bayrak değişimidir. Türkiye’nin içinde bulunduğu her sorunun, gelecekte Türkiye’nin karşısına çıkacak her problemin çözüm zemini TBMM’dir. Meclis Başkanlığı yapacak kişi her kim olursa olsun ilk Meclis Başkanı’nın bakış açısıyla, heyecanıyla bu görevi yaparsa milletimize tam layık olur. Ben bu heyecanla görevi alıyorum” diye konuştu. Törenin ardından Toptan’ı kapıda uğurlayan Şahin, aracına kadar eşlik etti.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, “Anayasa değişikliği gerçekten Türkiye’de konuyla ilgili kafa yoran herkesin ‘Mutlaka yapalım’ dediği bir konudur. Ama sanıyorum ki siyasi partilerimiz arasında bir mutabakatın sağlanması da önem arz ediyor. Bu konuda Meclis Başkanı olarak bana bir görev düşerse, ki düşeceğine inanıyorum, bu konuda elimden geleni yaparım” dedi.

Araca kadar uğurladı

Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin’in seçildiğine dair Meclis kararını imzalayarak kendisine verdi. Şahin, devir töreninden sonra Toptan’ı aracına kadar uğurladı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!