ATA AÖF açıköğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

ATA AÖF açıköğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 13:03

ATA AÖF sınav sonuçları için vatandaşların araştırması devam ediyor. 2-3 Aralık tarihlerinde sınava katılım sağlayan vatandaşlar, sınavın ardından sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrenmek istedi. Peki, ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, adayların merakla araştırdığı ATA AÖF sınav sonuçları hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi AÖF sonuçları için heyecan dorukta. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 1. Dönem oturumları 2-3 Aralık tarihlerinde gerçekleşmişti. Sınav stresini geride bırakan öğrenciler şimdi ATA AÖF sınav sonuç tarihini araştırıyor. Peki Atatürk Üniversitesi’nden bir açıklama geldi mi? ATA AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ATA AÖF Güz Dönemi Ara Sınavı bu yıl aralık ayının ilk haftası gerçekleşti. Sınavların üzerinden bir haftadan fazla geçmesi nedeniyle sonuç beklentileri yükseldi. İlk sınavları geride bırakan öğrenciler, bir yandan yarıyıl sonu sınavlarına hazırlanırken bir yandan da 2-3 Aralık ATA AÖF sınav sonuç tarihini sorguluyor. Sonuçlar sınav tarihinden itibaren yaklaşık 15 gün içerisinde açıklanmaktadır. .Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ne kayıtlı olan öğrenciler, ‘Öğrenci Girişi’ sayfasına kişisel bilgilerini girerek sonuçlarını görüntüleyebilecek. Sonuç belgeleri öğrencilerin adreslerine postalanmayacak.

Haberin Devamı

SORULAR VE CEVAPLAR YAYIMLANMIŞTI

Atatürk Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği Güz Dönemi Ara Sınavı'nın ardından sorular ve cevapları 3 Aralık Pazar günü öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler soru itirazlarını 6 Aralık Çarşamba gününe kadar aşağıda yer alan bilgiler dahilinde gerçekleştirdi.

SORULAR VE CEVAPLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ATA AÖF BAŞARI NOTUNUN HESAPLANMASI

 (1) Öğrencilerin başarı notunun hesaplanmasında, BDS uygulanır. BDS, öğrencinin başarı durumunun, birlikte ders aldığı diğer öğrencilerle beraber belirlendiği sistemdir. Bu değerlendirmede; dersi alan tüm öğrencilerin yarıyıl/yıl içi ve yarıyıl/yıl son sınavlarında aldıkları
puanların istatiksel sonuçlarını dikkate alır.

(2) Başarı notları hesaplanırken DKL altındaki puanlar değerlendirmeye alınmaz. DKL’nin maksimum değeri 100 üzerinden 25 (yirmibeş)’dir. DKL uygulaması sonunda, değerlendirme dışı kalan öğrenci sayısı ilgili dersten devam alan öğrenci sayısının % 30’unu aşamaz.

(3) Başarı notlarının hesaplanmasında AL değeri 30 (otuz)'dur. Ham başarı puanları AL'nin altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak FF notu ile değerlendirilir. AL ve DKL arasında kalan puanlar diğer puanlarla birlikte istatistiksel değerlendirmeye katılır.

Haberin Devamı

(4)Başarı notları ilan edildikten sonra, itiraz veya başka bir nedenle yapılan değişiklikler, o dersin daha önce yapılmış olan istatiksel dağılımına yansıtılmaz.

(5)Yönetim Kurulu gerekli gördüğünde gerekçesi ile birlikte bir dersin başarı durumunun yeniden değerlendirmesine karar verebilir.

ATA AÖF SINAV SORU İTİRAZLARI HAKKINDA

Atatürk Üniversitesi, AÖF sınav sorularına itiraz hakkıyla ilgili duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda;

"Sadece kesin olarak hatalı gördüğünüz sorulara itirazda bulununuz. Daha önceki sınavlarda bazı öğrencilerimizin bir derste 20 soruya itirazda bulunarak online soru itiraz sistemini suistimal ettiği tespit edilmiştir. Bu durum gerek soru itirazlarının incelenme, gerekse sınav sonuçlarının açıklanma süresinin uzamasına neden olmaktadır.

İtiraz sürecinin daha hızlı ve daha sağlıklı yürütülebilmesi için bir öğrencinin ara sınav döneminde soru itiraz hakkı toplamda 10 soruyla sınırlandırılmıştır.Gönderilen itirazlar değerlendirilip geri bildirimler sistem üzerinden anlık olarak yapılacaktır. Bilgilerinize sunar, başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz.

Not: Soru itirazları 6 Aralık 2017 Çarşamba günü saat 23:59 a kadar yapılacak ve bu tarihten sonra yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.” İfadeleri kullanıldı."

 

BAKMADAN GEÇME!