ATA AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite tarih verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

ATA AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak Üniversite tarih verdi mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2020 15:37

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde (ATA AÖF) öğrenim gören öğrenciler yıl sonu sınavlarının yapılmasının ardından bu kez de sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe odaklandı. Gözler şimdi fakülte yönetiminin sonuçları resmi sitesinden duyaracağı tarihte. Peki, ATA AÖF final sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ATA AÖF final sınavı Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından 28-29 Aralık 2019 tarihlerinde yapıldı. Final sınavının tamamlanmasının üzerinden bir haftadan fazla zaman dilimi geçti. Şimdi ise sonuç tarihine odaklanıldı. İşte, ATA AÖF final sonuçları hakkında ayrıntılar...

ATA AÖF sınav sonuçları üniversite tarafından açıklanmadı. ATA AÖF sınavının sonuçları, geçtiğimiz sınav dönemlerinde olduğu gibi kurumun 14 gün içerisinde kurumun resmi internet sitesi üzerinden açıklanması bekleniyor. Dolayısıyla sınav sonuçlarının 12 Ocak tarihinde açıklanması tahmin ediliyor.

SINAVDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Açıköğretim Programları uygulayan üniversitelerde (Atatürk Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi) uygulama birliği sağlanması amacıyla Açıköğretim programlarında uygulanması gereken ölçme ve değerlendirme ilkelerini belirleyerek, 18-03-2016 tarih ve 10675850160-106-16196 sayılı yazısıyla bu hususlar üniversitelere dağıtılmış ve bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Adı geçen düzenlemede:

Haberin Devamı

“Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı götürmesi” hükmüne yer vermiştir. Bu nedenle tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

BAKMADAN GEÇME!