Asya ülkeleri sellerle boğuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Asya ülkeleri sellerle boğuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 10:56

Kuzey Kore, Çin ve Filipinler’de, muson yağmurları etkili olurken sel ve toprak kaymaları can kayıplarına yol açtı, binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Geçen hafta Saolo Kasırgası'nın etkisi ile oluşan selde 53 kişinin öldüğü  Filipinler'in başkenti Manila'daki Quezon bölgesinde, heyelan sonucu aynı aileden 8 kişi öldü. Manila’nın büyük bölümünü su altında bırakan seller nedeniyle 20 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Manila'da trafolar su altında kaldığı için elektrik verilemiyor, devlet dairesi, sular altında kalan sokaklarda ulaşım durduğu için hizmet veremez hale geldi.

Afet Önleme Kurumu çok sayıda kişinin kurtarılmayı beklediğini, sel sularının debisi çok yüksek olduğu için kurtarma ekiplerinin ulaşamadığını açıkladı. Meteoroloji uzmanları ise Haikui Tayfunu'nun ülkeye yaklaştığı uyarısında bulunurken alçak kesimlerde oturanların önlem almalarını istedi.

Bu arada Çin’in doğu sahilini etkisi altına alan Damrey ve Saola tayfunlarının yol açtığı şiddetli yağışlardan dolayı ölü sayısı 23'e yükseldi. Şiddetli yağmurlar yüzünden 9200 ev yıkıldı, 15 bin ev zarar gördü, 135 bin kişi tahliye edildi. Çin'de bir haftada Damrey ve Saola tayfunlarının yol açtığı şiddetli yağışlardan dolayı toplam 23 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Haberin Devamı

Yağış ve seller Kuzey Kore’de de etkili oldu. Son bilgilere göre, 169 kişi öldü, 400 kişi kayboldu ve 212 bin kişi evsiz kaldı. Vietnam, Kuzey Kore'ye 5 bin ton pirinç bağışlayacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!