Astsubay'ın evine poşulu baskın

Güncelleme Tarihi:

Astsubayın evine poşulu baskın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 13:33

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde görevli 38 yaşındaki Jandarma Astsubay Levent Çevik evine gelen PKK'lı 2 teröristin Kalaşnikoflu saldırısına uğrayarak şehit edilirken, oğlu 8 yaşındaki Mete Çevik yaralandı.

Haberin Devamı

Şırnak Valiliği, yüzleri poşuyla sarılı 2 teröristin Beytüşşebap ilçe merkezindeki Cumhuriyet Caddesi Ulu Camii yakınlarındaki bir binanın 2'nci katında oturan Jandarma Başçavuş Levent Çevik’in oturduğu eve dün saat 20.30'ta geldikten sonra kapısını kırarak içeri girdiklerini, içeridekilere Kalaşnikof tüfekle rastgele ateş açtığını bildirdi. Açılan ateşle Jandarma Başçavuş Levent Çevik ile oğlu Mete Çevik’i yaralandı, astsubayın eşi Esra Çevik ise yara almadan kurtuldu.

Beyteşşebap'ta yapılan ilk tedavisinin ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan Levent Çevik’in tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Kaçan 2 teröristin yakalanması için güvenlik güçleri ilçede kapsamlı çaplı operasyon başlattı. Ulucamii semtinde bulunan tüm evler aranırken, şüphe üzerine Tahsin Dursun, Ferit Durmuş, Eshat Durmuş, Necmettin Ataman ve Faruk Yüzer gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

Operasyonda gözaltına alınan 5 kişi, Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlandıktan sonra sevk edildikleri adliyede serbest bırakıldı.

Bu arada, Astsubay Levent Çevik’in evinin bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi'nin karşı kesiminde bulunan Mağra Mahallesi'ndeki tepede nöbet tutan köy korucuları da ilçe jandarma komutanlığına çağrılarak teröristleri görüp görmedikleri soruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!