Astsubayı şehit eden Mısırlı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Astsubayı şehit eden Mısırlı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 17:51

Suriye sınırında IŞİD ile yaşanan çatışmada Astsubay Yalçın Nane’yi şehit eden, ardından sızdığı Türkiye topraklarında ölü ele geçirilen IŞİD militanının Mısır uyruklu olduğu belirlendi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, “Öldürülen kişi Mısır uyruklu, sınırda şu an her şey sakin, gerginlik yok” dedi.

Haberin Devamı

KARAKOLDA İNCELEME

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce ve Kilis’e yeni atanan İl Jandarma Komutanı Gökhan Şahin ile birlikte IŞİD’in saldırdığı Hudut Dağ Karakolu’nu ziyaret etti. Şehit astsubay Yalçın Nene için başsağlığı dileyen Vali Tapsız, IŞİD’in saldırısında yaralanan 2 askerin de taburcu olduğunu söyledi. Karakol ziyaretinin ardından bölgede görev yapan gazetecilerle görüşen Vali Tapsız, sınırın Özel Güvenli Bölge ilan edilmesi kararının bugün itibariyle sona ereceğini hatırlatarak, “Askeri yetkililerle ve güvenlik birimlerimizle yeniden bir değerlendirme yapacağız. Gerekli görülmesi halinde tekrardan Özel Güvenli Bölge kararı alabiliriz” dedi.

Astsubayı şehit eden Mısırlı çıktı
MISIR UYRUKLU

Astsubay Nane’yi şehit eden ve ardından ölü ele geçirilen IŞİD militanının kimliğiyle ilgili bir soruya ise Vali Tapsız, “Mısır uyruklu olduğu netlik kazandı. Bu kişiyle ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor. Saldırgan Mısır’lı” diye yanıtladı. Sınırda hendek kazılması ve alınan güvenlikle ilgili de bilgi veren Vali Tapsız, “Daha önce başlamış bir proje kapsamında sınır güvenliği için çalışmalarımız devam ediyor, hem hendek kazılması hem de başka çalışmalar. ABD-Meksika sınırında daha önce incelemelerde bulunmuştum, bununla ilgili de gerekli bilgilendirmeyi yapmıştık. Sınırın teknolojiyle donatılması, daha güvenli hale getirilmesi için gerekli tüm çalışmaları yürütüyoruz” dedi. Vali Tapsız, bölgede şu an herhangi bir gerginliğin olmadığını da bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!