Astsubayı öldüren, Asteğmen yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Astsubayı öldüren, Asteğmen yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2008 10:35

Kayseri'nin Sarız ilçesinde tartıştığı astsubayı Kalaşnikof tüfekle vurarak öldürdükten sonra kaçan Asteğmen Ş.G, Tomarza ilçesinde jandarma ekiplerince yakalandı.

Haberin Devamı

Kayseri'nin Sarız ilçesi Askerlik Şubesi'nde önceki gün misafirhaneyi kullanma nedeniyle tartıştığı Astsubay Çavuş Mümtaz Fırat'ı Kalaşnikof tüfekle vurarak öldürdükten sonra kaçan Asteğmen Ş.G, Tomarza ilçesinde Süvegenler köyü ile Büyükcanlı köyleri arasında kendisini almaya gelecek olan dayısını beklerken jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Asteğmen Ş.G'nin geçici olarak Sarız Askerlik Şubesi Başkanlığı görevinde bulunduğu, misafirhane yüzünden tartıştığı Astsubay Çavuş Mümtaz Fırat'ı depodan aldığı Kalaşnikof tüfekle uyurken 5 kez ateş ederek öldürdüğü bildirildi.

Yetkililer, sanık Asteğmen Ş.G'nin olaydan sonra cep telefonunun teknik takibe alındığını, Sivas'ta oturan dayısını kendisini alması için Tomarza ilçesine çağırdığını ve yapılan izleme sonucu yakalanarak gözaltına alındığını kaydettiler.

Sarız ilçesine götürülen ve olay yerinde tatbikat yaptırılan sanık Asteğmen Ş.G'nin, askerlik öncesi avukatlık yaptığı öğrenildi.

Sarız ilçesindeki soruşturmanın ardından Asteğmen Ş.G'nin, Ankara'ya Askeri Mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!