Astsubayı evde şehit ettiler

Güncelleme Tarihi:

Astsubayı evde şehit ettiler
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 08, 2006 00:00

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi’nde görevli Jandarma Astsubay Levent Çevik (38), evine gelen PKK’lı 2 terörist tarafından şehit edildi.

Haberin Devamı

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre 2 terörist, Beytüşşebap ilçe merkezindeki Cumhuriyet Caddesi Ulu Camii yakınlarındaki bir binanın 2’nci katında oturan Levent Çevik’in evine önceki gece saat 20.30’da geldi. Kapıyı kırarak giren teröristler içeridekilere Kalaşnikof tüfekle rastgele ateş açtı. Açılan ateşle Levent Çevik ile 8 yaşındaki oğlu Mete Çevik yaralandı, astsubayın eşi Esra Çevik ise yara almadan kurtuldu.

OÄžLU YARALANDI

Beytüşşebap’ta yapılan ilk tedavisinin ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılan Levent Çevik tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bacağından yaralanan küçük Mete’nin tedavisi ise sürüyor. Şehit astsubayın oğlu hastanede polise teröristlerin     normal görünümlü, traşlı, düzgün yüzlü ve yerel kıyafetler içindeki iki kişi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kaçan 2 teröristin yakalanması için güvenlik güçleri ilçede kapsamlı operasyon başlattı. Şüphe üzerine gözaltına alınan T.D, F.D, E.D, N.A ve F.Y daha sonra serbest bırakıldı.

Aslen Sivas’ın Yıldızeli İlçesi’nden olan Levent Çevik’in cenazesi bugün Tokat’ta toprağa verilecek. Tokatlı olan eşi Esra Çevik’in isteği üzerine  Tokat’a götürülecek şehidin cenazesi, Ali Paşa Camii’nde kılınacak olan öğle namazının ardından Erenler Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Esra Çevik, babasına acı haberi verirken telefonda çocuklarını kastederek ’Baba iki tane daha geride var, iki tane daha geride var’ diye feryat etti.

BAÅžSAÄžLIÄžI DÄ°LEDÄ°LER

Astsubay Levent Çevik’in evinde uğradığı saldırı sonucu şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanlığı’na, Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu birer başsağlığı mesajı  gönderdiler.

/images/100/0x0/55eb54c6f018fbb8f8ba63dd

Bu mutluluÄŸu bitirdiler

Şırnak’ta Çevik Ailesi’nin evine yapılan baskınla Başçavuş Levent Çevik’in öldürülmesi yukarıdaki mutlu aile tablosunu geçmişe gömdü. Levent Başçavuş mutlu günlerinde , eşi Esra,                 çocukları Mete ve Efe ile birlikte bu mutlu pozu vermişti. Artık  şehit eşi Esra yavrularıyla mücadelesine    devam edecek.

Baba yüreği dayanmadı

Haberin Devamı

ÅžIRNAK’ta ÅŸehit olan BaşçavuÅŸ Levent Çevik’in haberi, Antalya’da yaÅŸayan baba Ä°brahim Çevik’e (59)Â

/images/100/0x0/55eb54c6f018fbb8f8ba63df
gece yarısı saat 00.30 sıralarında telefonla geldi. Acı acı çalan telefonla oÄŸlunun ÅŸehit olduÄŸu haberini alan işçi emeklisi baba fenalaÅŸtı. EÅŸi Nezihe ve 18 yaşındaki oÄŸlu Can Çevik tarafındanÂAtatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çevik, sabah 07.30’da hayatını kaybetti. Astsubay Çevik’in lisede okuyan kardeÅŸi Can Çevik, o anı şöyle anlattı: "Çok güzel bir Pazar günü geçirmiÅŸtik. Ev telefonu çaldı, önce küçük kardeÅŸim telefona baktı. Babama, (Şırnak’tan aÄŸabeyimin komutanı seni arıyor) dedi. Daha sonra babam telefonu eline aldı. O an aÄŸlamaya baÅŸladı ve (oÄŸlum) diyerek yere yığıldı. Ä°ki canımızı birden kaybettik. AÄŸabeyim vatan için öldü. Ben de ailem de bu vatan için canını verir, ama ne olur bitsin artık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!