Astsubay terör şehidi sayılacak

Güncelleme Tarihi:

Astsubay terör şehidi sayılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2007 00:00

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, eşi ve iki çocuğunun gözleri önünde teröristler tarafından öldürülen Jandarma Astsubay Levent Çevik’in, "terör şehidi" sayılmamasına ilişkin Hürriyet’in haberi büyük yankı uyandırdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu konuyla yakından ilgilendi. Askeri makamlarla da görüşen Bakan, şunları söyledi:

YENİ BELGELER İSTENDİ "Merhumun ölümüne neden olan olayın Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren, terör eylemi sonucu olup olmadığının belirlenmesi için ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli belgeler istendi. Belgelerin Emekli Sandığı’na ulaşması ve vazife malullüğünün karara bağlanması durumunda dul ve yetimlerin aylıkları, merhumun ölüm tarihinden itibaren vazife malullüğü aylığına dönüştürülecek, aylık ikramiye farkları da ailesine ödenecek."

GENELKURMAY DEVREDE Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da dün Hürriyet’te yayımlanan haber üzerine konunun araştırılmasını istedi. Genelkurmay’ın dün yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi: "Söz konusu olayla ilgili olarak adli makamlarca yürütülmekte olan soruşturmanın devam etmesi nedeniyle gerekli belgeler Emekli Sandığı’na ulaştırılamamış olup halen şehit astsubaya Görev Malulü statüsü verilememiştir. İşlemlerin tamamlanmasının ardından, şehidin statüsünün terörle mücadele kapsamında ’görev malullüğü’ kapsamına dönüştürüleceği ve ailenin mağduriyetinin giderileceği değerlendirilmektedir."

TEŞHİS YAPTIRILIYOR Levent Çevik’in eşi Esra Çevik, eşini öldüren teröristlerin, güvenlik güçleriyle giriştiği çatışma sonucu öldürüldüğünü ve bunun eylemde kullanılan silahın balistik kontrolüyle ortaya çıktığını belirtti. Çevik’e, teröristlerin fotoğrafları gösterilecek ve teşhis işleminden sonra Emekli Sandığı’ndaki işlemleri devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!