Asrın soygununu fincan çözecek

Güncelleme Tarihi:

Asrın soygununu fincan çözecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

İsviçre'de hafta başında yaşanan 6 trilyon liralık müthiş soygunu yapanlar hâlâ yakalanamadı. Polis, bir kafede oturan şüpheli iki kişinin fincanlardaki parmak izlerini araştırıyor.

Fincan ve sandalyeler

Görgü tanıklarının ifadesine göre, Zürih Posta İdaresi'ni soyduktan sonra 53 milyon İsviçre Frangı (yaklaşık 6 trilyon lira) ile kayıplara karışan 5 hırsızdan İtalyanca konuşan ikisi, olay öncesi bir pastanede oturarak kahve içtiler. Polis, pastanenin terasında hırsızların oturdukları sanılan sandalyelere ve fincanlara el koydu.

Parmak izi ve DNA testi

Fincanlarda parmak izi, sandalyelerde ise soygunculara ait olması muhtemel saç veya deri kalıntıları aranacak. Bu bulgular, tıpkı parmak izi gibi DNA testi yapılarak, kişilerin kimlik tespitine imkân veriyor. Polis parmak izleri ve DNA testi sayesinde soygunculardan en az ikisini yakalayarak müthiş soygunu çözmeyi umuyor.

Soygunda kullanılan araç

Soyguncuların 6 trilyon lirayla kaçtıkları beyaz renkli Fiat Fiorino marka otomobil de önceki gece alevler içinde bulundu. Bir görgü tanığı, 18 ila 22 yaşlarındaki bir genç adamın aracı ateşe verdikten sonra hızla olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Araçta 5 adet boş para sandığı bulundu.

Müthiş soygun nasıl yapıldı?

Soygun, geçtiğimiz pazartesi günü, Zürih'deki Fraunmünster Postanesi'nde meydana geldi.

53 milyon frankla dolu para kutuları, postaneden yaklaşık 200 metre ilerdeki Merkez Bankası'na götürülecekti.

Soyguncular, sahte posta plakası taşıyan ve üzerinde Telekom yazısı bulunan bir araçla postanenin avlusuna girdiler.

Hiç dikkat çekmeyen 5 soyguncu, avluda 10 dakika içinde 53 milyon frangı gasp edip kaçtılar.

Soyguncular, araca sığmadığı için içinde 17 milyon frank (yaklaşık 2 trilyon lira) bulunan sandıkları ise bırakmak zorunda kaldılar.

Posta İdaresi Müdürü Jean - Noel Rey, paranın tamamını ihbar edenlere bir milyon frank (120 milyar) ödül verileceğini açıkladı.

Paranın daha az bir bölümünü ihbar edecek olana ise yüzde 2 oranında ödül verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!