Aşklarından şuç şebekesi şehit derneği doğdu

Güncelleme Tarihi:

Aşklarından şuç şebekesi şehit derneği doğdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2008 21:39

İZMİR'de Çin'den ithal edilmiş basit malzemelerle, kırtasiye ürünlerini kapı kapı dolaşıp insanların duygularını sömürerek satıp haksız kazanç elde eden ve polisin operayonuyla çökertilen şebekenin kurduğu Şehit Ailelerine ve Gazilerine Yardım Derneği'nin altından ‘aşk’ çıktı.

Adliyeye sevkedilen zanlılardan Dernek Başkanı M.D.'nin, gözaltındaki zanlılardan D.Y.'yle evlenmelerine ailelerin izin vermemesi üzerine, ilk olarak aşık olduğu kadının çalıştığı derneği satın almaya çalıştığı, bunu başaramayınca ise şehit derneği kururak suç şebekesi oluşturdukları ortaya çıktı.

İzmir'de bazı kişilerin şehit isimlerini kullanarak kapı kapı dolaşıp satış yaptığı bilgisini alan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarının ardından Şehit Ailelerine ve Gazilerine Yardım Derneği bünyesinde faaliyet gösteren kişilerin Çin'den ithal edilmiş basit ve ucuz malzemelerle, kırtasiye ürünlerini, insanların milli duygularının kullanarak sattıkları ve bu söyede de binler YTL'lik haksız kazanç sağladıklarını tespit edildi.

Polisin elde ettiği bilgilerin ardından düzenlediği operasyonda, aralarında 53 yaşındaki Dernek Başkanı M.D., birlikte olduğu 37 yaşındaki D.Y. ile yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerindeki aramalarda ise, şebeke elemanlarının kapıdan satış yaptığı çok sayıda kırtasiye ürünleri, dernek baskılı malzemeler ele geçirildi.

AŞKI DERNEK KURDURDU

Gözatındaki zanlıların verdiği ifadeler, derneğin iki aşığın evlenememesinden dolayı kurulduğu ve suç şebekesine dönüştüğü ortaya çıktı. Gece klübünde gece sorumlusu olan Dernek Başkanı M.D., bir süredir birlikte yaşadığı zanlılardan D.Y.'nin ailesinin iyi bir işi olmadığı için evlenmelerine izin vermemesi üzerine akılalmaz bir plan hazırladı.

Sevdiği kadının ailesinin gözüne girmek isteyen M.D., ilk olarak sevgilisi D.Y.'nin çalıştığı derneği satın almaya çalıştı. Bunun için 100 bin YTL'nin gerekli olduğunun belirtilmesi üzerine ise plan değiştiren M.D., 6 ay önce çalıştığı dernekten ayrılan D.Y.'yle birlikte İzmir Şehit Ailelerine ve Gazilerine Yardım Derneği'ni kurdu. Derneğin kuruluşundan sonrada para kazanmak isteyen M.D., D.Y. ve arkadaşlarının, baskılı ürünlerin satışını yapıp haksız kazanç elde ettikleri saptandı. Zanlılar işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

ZANLILARDAN BİRİ EMEKLİ POLİS

İnsanların manevi duygularını sömürerek haksız kazanç elde ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen 17 zanlıdan Y.G.'nin emekli polis olduğu öğrenildi. Zanlıların, savcılıktaki sorgularının halen devam ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!