Askerleri için kendini feda etti

Güncelleme Tarihi:

Askerleri için kendini feda etti
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 09, 2008 13:40

Şırnak'ta arazi arama-tarama operasyonunu sürdüren 12 kişilik askeri timin başında bulunan asteğmen, mayınlarla dolu arazide askerlerine zarar gelmemesi için en önde yürüdü. Askerleri için kendini feda eden asteğmen, mayının patlaması sonucu bir bacağını kaybetti.

Haberin Devamı

İŞTE BÖLGEDEN SON FOTOĞRAFLAR

ŞIRNAK'ta PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için Cudi ile Küpeli Dağı ve Bestler Dereler Bölgesi'nde operasyon sürerken, Şenoba Beldesi Sivri Dağı'nda teröristlerin araziye döşediği mayına basan tim komutanı bir asteğmen bir bacağını kaybetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri Şırnak’ın başta Cudi ve Küpeli Dağları ile Bestler Dereler Bölgesi’nde yuvalanan teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonlarını bugün de sürdürdü. Operayon bölgesine Jandarma Özel Harekat timleri ile özel eğitimli komandılar sevkedildi. Dağlardaki mağaralar didik didik aranıyor. Kobra tipi helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına alırken, vurulan hedeflerden dumanların yükseldiği görüldü.
  Â
MAYINDA BACAÄžINI KAYBETTÄ°

Şırnak'ın Şenoba Beldesi yakınlarındaki Sivri Dağı'nda arazi arama tarama operasyonunu sürdüren 12 kişilik askeri timin geçiş yoluna PKK'lı teröristler tarafından mayın döşendi. Askerlerin önünde giden tim komutanı olan kimliği açıklanmayan asteğmen, bastığı mayının patlaması sonucu ağır yaralandı. Yaralı asteğmen, Sikorsky helikopterle Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı asteğmenin bir bacağını kaybettiği belirtildi.

Operasyonda bazı mağaralarda teröristlere ait çok sayıda gıda ve yaşam malzemelerin bulunarak imha edildiği bildirildi.

Bu arada Şırnak’ın Cizre İlçesi’nden sınır birliklerini asker ve mühimmat taşıyan konvoy geçiş yaptı. Konvoyun geçişi sırasında sıkı önlem alındı.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!